Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vătămare corporală din culpă. Victima nu e decisă în privința despăgubirilor, care pot fi consecințele?

Buna ziua,
as avea nevoie de ajutor.Cu ceva timp in urma datorita oboselii am adormit la volan si am parasit carosabilul.Rezultatul a fost distrugerea masinii si accidentarea pasagerului din dreapta.Acesta este lovit destul de grav la mana stanga si este posibil sa primeasca ingrijiri peste 90 de zile.In timpul recuperarii a alunecat acasa si a cazut in mana, necesitind o noua operatie.La inceput a dat declaratie ca nu are pretentii penale , ci doar civile.Acum ma ameninta ca imi va face rau.Mentionez ca nu am fost gasit cu alcolemie in sange sau altceva care sa agraveze situatia.Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
Ce doriti sa aflati, vad ca nu ati formulat o intrebare.
Doresc sa stiu
1. care sunt consecintele daca se vor depasi 90 de zile de spitalizare ,voi intra automat pe penal ?
2 daca a declarat ca nu doreste sa fiu anchetat in penal ci civil , se poate sa isi schimbe declaratia pe parcurs ?
3 in general care poate fi varianta cea mai neagra,dupa cele expuse ?
La inceput omul nu vroia nici un fel de despagubiri pe parcurs insa a inceput sa se schimbe pana sa ajunga sa ma ameninte, asta in conditiile in care eu am avut grija sa fie tratat cum trebuie in spital,l-am dus si adus la spital de cite ori a fost nevoie si m-am oferit sa ii platesc si kinetoterapia.
Sper sa gresesc ,dar omul nu imi face impresia ca vrea sa se vindece.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
dan02, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. daca persoana vatamata are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, veti fi cercetat in continuare pentru vatamare corporala din culpa.
2. persoana vatamata are dreptul sa depuna plangere prealabila in 3 luni de zile din ziua în care a aflat despre săvârşirea faptei.
3. variata cea mai neagra ar fi condamnare la inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere si pedeapsa complementara sa nu conduceti o anumita perioada.
In ceea ce priveste despagubirile, nu trebuie sa va faceti probleme, ca le plateste asiguratorul.
In timpul recuperarii a alunecat acasa si a cazut in mana, necesitind o noua operatie

CML nu trebuie completat cu zile de ingrijiri medicale acordate in urma acestei imprejurari, care nu sunt consecinta accidentului provocat de dvs.
Sa inteleg ca daca primeste peste 90 de zile automat dosarul penal va continua chiar
daca el a mentionat in declaratia de la politie ca nu are pretentii penale ci doar civile.Accidentul a avut loc in iunie. si nu a fost emis altceva decat acea declaratie la politie.Dosarul penal se afla in stendby la procuratura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este discutabil, dvs trebuie sa sustineti ca prin declaratia data a renuntat la depunerea plangerii si acea declaratie este una de renuntare si are caracter irevocabil.
Situatia era clara daca depunea plangere si o retragea, ca nu se mai putea razgandi.

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Lovit pe trecerea de pietoni. pot cere daune materiale? Ovidiu998 Ovidiu998 Buna ziua, Am 19 ani, baiat, veneam de la facultate si am fost calcat pe trecerea de pietoni, frana de 19m, viteza peste limita legala, daca nu saream inainte ... (vezi toată discuția)