avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier din culpa

Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos.
In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta regulamentara si am tamponat masina din fata). In urma accidentului au rezultat pagube materiale fapt mentionat si in procesul verbal intocmit de organele de politie.
Sambata pagubitul s-a prezentat la spital unde a cerut un consult la urgente specificand ca acuza dureri in urma accidentului. Astazi spitalul a trimis la randul lui instiintare catre Politie din care rezulta ca victima a cerut examinare. Dimineata m-am intalnit cu partea vatamata la asigurari ptr a deschide dosarul de dauna, ocazie cu care nu a spus nimic de vizita la spital de sambata.
Dupa-amiaza am fost chemat din nou sa dau declaratii.
Lla politie partea vatamata a specificat in declaratie ca nu are pretentii materiale si ca nu sufera de nimic (nu am fost de fata cand a dat declaratie dar politistul mi-a arata un pasaj). Partea vatamata a confirmat verbal ca nu a constientizat ca spitalul va informa politia, el dorind doar sa ceara un consult de rutina.
In declaratia mea am relatat cum s-a produs accidentul iar la indicatiile politistului, am specificat ca nu am nevoie de avocat in perioada de.....( aici am uitat termenul) si ca nu am suferit leziuni.
Inca odata partea vatamata m-a asigurat ca nu doreste nici o despagubire din partea mea.
Va rog sa-mi spuneti:
- daca dumnealui se poate prezenta la IML ptr. a cere certificat medico-legal si cum ma poate influenta acest lucru.
- daca partea vatamata obtine un certificat medico-legal poate cere despagubiri si de la mine si de la asigurator?
- am fost "pacalit" de politist in a nu cere avocat?
- care sunt pasii legali in aceasta speta.

PS - nu stiu daca conteaza dar partea vatatmata lucreaza in politie


Va multumesc din suflet si astept un raspuns.
raspunde asiguratorul pentru despagubirile atat materiale, cat si morale daca este cazul. In cazul in care vi se deschide un dosar penal pentru vatamare, depinde de numarul zilelelor de ingrijiri in ceea ce priveste latura penala. Prezum din ceea ce descrieti ca victima va avea pretentii de ordin material si moral. Terţul păgubit are la îndemână acţiunea în justiţie, fie împotriva autorului faptei, pe temeiul dreptului comun, fie împotriva societăţii de asigurare de răspundere civilă în temeiul poliţei de asigurare a asiguratului ce a produs accidentul.
Va multumesc de raspuns. Ce e destul de ciudat este ca inculpatul a cerut de la asigurator doar daune materiale. Mai pot cere in acest stadiu sa incheiem o intelegere din care sa rezulte ca nu are alte pretentii materiale de la mine ( eu inca nu am semnat noul proces verbal - doar am dat declaratia ).
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
Andrei86X, utilizator
Momentan este deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, daca numarul de ingrijiri medicale nu depasesc 90 de zile sau nu se retine una din consecintele prev. la art. 194 alin.1 c.p. sau persoana vatamata nu depune plangere, procurorul va dispune clasarea.
Persoana vatamata se poate indrepta impotriva dvs la instanta civila, dar de vreme ce inteleg ca a fost despagubit de societatea de asigurari, nu mai ar avea motiv.
De la dumneavoastra nu are cum sa solicite despagubiri, doar asiguratorul printr-o actiune in regers o poate face, dar nu face obiectul cauzei din ceea ce descrieti.
Va multumesc, maine am sa discut si cu un avocat, revin cu informatii.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Dosar penal dupa accident Andrei Andrei Andrei Andrei Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema serioasa pe care o intampin. Sa va explic mai pe-ndelete: fratele ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)