avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbare de domiciliu, situația impozitelor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbare de domiciliu, situația impozitelor

Daca imi schimb domiciliul din oras la tara si mai am de platit impozit la masina,ce se intimpla cu impozitul?se transfera la noua primarie de unde o sa am adresa?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: abc82 , utilizator 12:11, 6 Decembrie 2021
Impozitul se datoreaza pt tot anul 2017 la directia fiscala a orasului in care ati avut domiciliul.

Cod Fiscal:

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

(5) În cazul oricărei situații care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligația depunerii declarației fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială își are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, și datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiții începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

Norme:

d) schimbarea domiciliului fiscal al contribuabilului într-o altă unitate administrativ-teritorială, caz în care acesta are obligația să depună declarație fiscală în acest sens, atât la organul fiscal unde a avut domiciliul fiscal, cât și la organul fiscal unde își stabilește noul domiciliu fiscal, în termen de 30 de zile de la apariția acestei situații.

134. (1) În aplicarea prevederilor art. 471 alin. (5) din Codul fiscal, organul fiscal local în ale cărui evidențe era înregistrat mijlocul de transport transmite dosarul, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.

(2) Organul fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică exactitatea datelor privind impunerea la noua adresă.
Buna ziua, ce parghii am eu ca si contribuabil daca directia fiscala incalca termenul de 15 zile prevazut in normele metodologice pentru realizarea transferului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare mijloc de transport enikocseke enikocseke De la ce data este in vigoare Legea cu care avem obligatia trimiterii dosarului fiscal al mijlocului de transport cu contract de cumparare cumparare la ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe mijloacele de transport. Senior Moro Senior Moro În 2015 am preschimbat cartea de identitate pe o alta adresa in alta localitate din același județ.in vechea adresa avind declarată un autoturism și o ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto danmdll danmdll Buna ziua, Am un autoturism intregistrat pe vechea locuinta, acum recent m.am mutat cu totul in alt judet. Întrebarea mea este daca pot sa vând acel ... (vezi toată discuția)