avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie copil

Buna ziua!
Dintr-o relație anterioara căsatoriei o prietena are un copil. Desi tatăl a fost trecut pe CN al copilului , mama a dorit să poarte numele ei de familie. După căsătorie, această și-a păstrat numele de familie dar l-a adăugat și pe al soțului.
Cum trebuie sa procedeze să treacă copilul pe numele ei de acum?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 11 Octombrie 2017
Trebuie sa exite un motiv intemeiat si nu prea exista, cat copilul are si parte din numele mamei (si mama ii complica viata punandu-i doua nume- o mai avea si doua prenume... pana scrie o declaratie ii ia 5 min pana isi scrie numele pe foaie.),
Apoi, mama, are nevoie de acordul tatalui copilului.
Ca si procedura si acte necesare, va pun link catre ordonanta.
[ link extern ]
[ link extern ]

Mai trebuie sa stiti ceva, daca reusiti sa schimbati numele copilului si mama divorteaza si revine la numele anterior casatoriei, daca va dori sa schimbe numele copilului - din nou, va trebui sa urmeze aceeasi procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie ciprinel ciprinel buna ziua. mama mea este divortata legal (nu a mai fost recasatorita niciodata si este in viata) si poarta numele avut inainte de casatorie. eu sant unicul fiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU Buna seara... Parintii mei sunt divortati de 15 ani timp in care mama a pastrat numele tatalui preluat prin casatorie. Dupa 15 ani taica-meu s-a trezit ca ... (vezi toată discuția)