Am fost intr-o relatie cu o fata si la un moment dat am avut o cearta mai aprinsa in timpul careia eu i-am infipt mana in gat ea s-a dezechilibrat si a cazut de pe scaun.
In urma acestui incident s-a ales cu o lovitura la cap si gatul invinetit.
Am reluat legatura, am incercat sa continuam insa lucrurile nu merg. Acum ea doreste sa ii platesc daune pentru vatamare corporala. Imi puteti estima care ar fi suma pentru o asemenea fapta.
Bună ziua, în primul rând, (cred) că vorbim de o faptă de ”lovire sau alte violenţe” pe art. 193 Cod penal şi nu o vătămare corporală pentru că ar fi trebuit să existe leziuni traumatice ce au necesitat mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale sau alte consecinţe, precum o infirmitate, avort, punerea în primejdie a vieţii, un prejudiciu estetic grav şi PERMANENT.
Deci, mă îndoiesc că ne aflăm în una dintre aceste situaţii. În plus, e nevoie de un certificat medico-legal care să ateste aceste consecinţe.
Punctul 2: în cazul infracţiunii de lovire sau alte violenţe, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, care trebuie formulată în termen de 3 luni de la data săvârşirii faptei, în cazul de faţă.
Va mulțumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră.
Totuși îmi puteți da un ordin de mărime al sumelor "uzuale" folosite de parti intr un astfel de caz. Ati avut cazuri similare?
Nu vreau acum sa creez mai stiu eu ce situatie grava din asta. Vreau sa ne inchidem socotelile cat se poate de omeneste. Vreau ca toata lumea sa fie împăcată cu tot.