avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare mijloc de transport cu numar local
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare mijloc de transport cu numar local

Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi s-a dat deoarece trebuie sa o inmatriculez , desi in OUG 195/2002, art.14 din Codul Rutier spune ca nu este obligatoriu sa se inmatriculeze:"masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole , forestiere"
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: malin1 , utilizator 21:52, 19 Octombrie 2017
Daca e cumparat pe firma si este mijloc fix sau utilaj atunci se datoreaza impozit ca mijloc fix. Daca e cumparat pe persoana fizica si este mijloc de transport, se datoreaza taxe doar daca este inmatriculat sau inregistrat in Romania, de catre vechiul proprietar , pina la 31 dec, si de catre noul proprietar de la 1 ian. Daca e la prima inmatriculare, conform cod fiscal, DOAR DACA este inmatriculat sau inregistrat in Romania, deci din momentul in care aveti numere provizorii sau este inmatriculat definitiv. Aici codul fiscal si normele de aplicare se bat cap in cap si la fel cerintele institutiilor statului. Dar daca cititi si aplicati codul fiscal si normele metodologice, nu prea au ce sa va raspunda. vedeti [ link extern ]

Bineinteles, nu puteti folosi autovehiculul pe drumurile publice fara numere eliberate de politie sau primarie in cazurile in care se dau acele numere galbene.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
malin1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de înregistrare local nicollettaB nicollettaB Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi ... (vezi toată discuția)
Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare masini sv_alka sv_alka are un vw transporter inregistrat la primarie cu nr galbene.l_a oprit politia intre doua sate si i_a luat actele la masina si permisul.motivand ca nu e ... (vezi toată discuția)