avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O pensie de boala poate scadea ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O pensie de boala poate scadea ?

Sufar de o boala congenitala si totusi am vrut inyodeauna sa muncesc dar in 1994 m am pensionat pe caz de boala si am insistat sa'mi de a gradul 3 cu drept de munca 4 ore ,in ultimii ani starea mea s a inrautatit si acum 3 luni am cerut schimbarea gradului si mi'a fost acordat gradul 2 (toti bolnavii care sufera de aceasta boala sunt gr. 1) ieri m am trezit cu o scrisoare de la casa de pensii in care mi se aducea la cunostinta ca pensia mea conform recalcularii a scazut cu 129 lei de la 538lei la 409 lei dar ce ma mirat a fost si punctajul ,pe cupon era trecut un punctaj de 0,529 puncte iar in scrisoarea de la casa de pensii un punctaj de 0.4067. Cum se poate asa ceva si ce pot sa fac? Nu mai spun ca efectiv cu acesti bani nu se poate trai......am o vechime de 22 de ani,3 luni si 11 zile ,pot sa platesc la pensii pentru a face vechime de 25 de ani ,ma ajuta cu ceva....nu stiu ce sa fac.....ma puteti ajuta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters204598 , utilizator 12:51, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de boală scade de fiecare dată când la revizuire se schimbă gradul de invaliditate, deoarece se recalculează iar de la zero, și se pierde punctaj pentru anii de care deja ați beneficiat de pensie.
Vă confirm din experiența multor altora care au fost reîncadrați în alt grad de invaliditate la revizuire, și mulți au pierdut și mai mult ca dvs.
Vestea bună este că veți primi în mână pensia socială de 520 lei.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Buna dimineata

Multumesc pentru rspuns ,eu trec de la gr. 3 la gr. 2. .......fara drept de munca si'mi scade pensia ? Ce fel de legi guverneaza aceasta tara,ce gandire.....daca inainte aveam posibilitatea sa mai castig un banut cu 4 ore de munca acum cu 0 ore de munca si fara sa mai pot iesi din casa mie imi scade pensia asta enorma ????? E o aberatie........Multumesc oricum........naspa situatie......
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
ContSters204598, utilizator
V-ați pensionat de boală în anul 1994 în gradul 3.
Câți ani ați lucrat cu 4 ore în toată perioada asta`?
Ați depus pentru recalculare la dosarul de pensie restul anilor lucrați din 1994 și până în prezent`?
Dacă n-ați depus încă, nu e târziu nici acum, pensia se va recalcula și punctajul va crește.
Da,am lucrat mai multi ani cu jumatate de norma,apoi am lucrat in particular fara sa mai platesc la pensii ,apoi m am angajat din nou....in fine.....am trimis cartea de munca la recalculat si mi'a dat punctajul de 0.536 ...........acum a scazut la 0.407....asta ma mira ,cum poti sa scazi in punctaj ?
Am intrat pe Avocat .ro in speranta sa ma lamureasca un specialist in domeniu dar........pauza,ne lamurim noi intre noi........daca vrei sa ai acces la informatie specializata trebuie sa iei con premiu si sa platesti......de unde,din 407 lei ??? E ok. in romania acum totul costa......nimic nu e gratis.......multumesc oricum pentru ca m'ati bagat in seama.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere contabil se poate ? ContSters204598 ContSters204598 Sufar de o boala congenitala si totusi am vrut inyodeauna sa muncesc dar in 1994 m am pensionat pe caz de boala si am insistat sa\'mi de a gradul 3 cu drept de ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr. 1 mai mica decat cea gr. 2 micristina09 micristina09 Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati. Fiica mea este nevazatoare. La varsta de 34 de ani a fost pensionata pe caz de boala gr 2 revizuibil si i s-a acordat o ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)