avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale copil gradinita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale copil gradinita

Buna dimineata,

Am avut un caz nefericit cu baiatul meu la o gradinita privata. Inculpata(directoarea gradinitei) s-a purtat foarte urat cu copii, in acest sens avem dovezi video, plus ca a fost si mediatizat
la televizor.

De la inceput am simtit ca judecatorul tine cu inculpata, care mai are si 3 avocati.
Familiile cu copiii care fac parte din dosar au inceput sa creada ca nu mai au sanse si pe aceasta idee nici nu prea mai vin la judecata.

1. Se poate ca inculpata sa scape doar din faptul ca familiile incep sa nu mai vina ?
2. Eu am inceput sa ma duc la sedintele de judecata, am un avocat din oficiu si as vrea sa ma trec si eu si baiatul meu ca parte civila.
Nu mi-a placut deloc cand judecatorul a spus(dupa mine ca la piata) ca ce fac, asta e abuz si ca fac asta doar ca vreau bani.
De cand si pana cand un judecator se baga in aceste tipuri de discutii ?
3. Va rog pe toti de aici, care simtiti ca vreti sa se faca dreptate, sa ma ajutati cu orice sfat/idee cu privire la acest caz. Am observat ca inculpata, joaca teatru, probabil ca asa
au invatat-o avocatii ei, ca sa para in fata judecatorului ca ii pare rau si altele, cand defapt inculpata are cel mai urat caracter. Ca nu sa mai spun ca a incercat inainte si sa stearga filmele video inregistrate la gradinita.
4. Urmeaza, impreuna cu avocatul din oficiu sa fac cererea pentru constituire parte civila, atat pentru baiatul meu, cat si pentru mine ca mama lui. Ce motive as putea sa pun si pentru mine ?
Am inteles ca judecatorul va aproba sau nu aceasta cerere. Ma astept sa ma refuze pe mine, dar daca ma refuza, cum fac contestatie, etc.
5. Mi-as dori cumva sa schimbam judecatorul.
6. As dori sa stiu cum obtin atat eu, cat si baiatul meu, daune morale(psihice) pentru amandoi, dar si daune materiale pentru plata luna de luna a gradinitei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina_sebea , utilizator 17:38, 31 Octombrie 2017
Vad ca ati formulat n intrebari dar nu ati precizat nimic despre obiectul dosarului, stadiul procesual.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vad ca ati formulat n intrebari dar nu ati precizat nimic despre obiectul dosarului, stadiul procesual.

Va multumesc, domnule avocat, pentru implicare.
Este vorba de:

Obiect: purtarea abuzivă (art.296 NCP)
Stadiu procesual: Fond

Precizez ca avocatul din oficiu mi-a spus ca pot face cerere de constituire parte civila si voi face acest lucru, apoi urmeaza judecata....
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Persoana vatamata este copilul, nu dvs. Daca nu sunteti persoana vatamata in procesul penal nu va puteti constitui parte civila pentru a putea solicita despagubiri, dar puteti exercita actiunea civila in numele copilului in calitate de reprezentat, avand in vedere ca acesta este lipsit de capacitate de exerciţiu.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Persoana vatamata este copilul, nu dvs. Daca nu sunteti persoana vatamata in procesul penal nu va puteti constitui parte civila pentru a putea solicita despagubiri, dar puteti exercita actiunea civila in numele copilului in calitate de reprezentat, avand in vedere ca acesta este lipsit de capacitate de exerciţiu.

Pana acuma, in dosar, copilu meu este parte vatamata, iar eu am calitatea de reprezentant legal.
Avocatul din oficiu deja a spus judecatorului ca vrem sa ne facem parte civila, atat copilul, cat si eu, invocand un articol din lege. Am pus mai jos situatia din acest moment a dosarului:

Complet: C3 penal - camera preliminară şi judecată
Solutie: Amană cauza Pronuntata in data de
Solutia pe scurt: pentru a da posibilitatea persoanelor vătămate şi reprezentanţilor legali ai acestora de a se formula cerere de constituire parte civilă
Tip solutie: incheieredesedinta

Urmeaza sa facem cererea de constituire parte civila pentru amandoi si apoi, banuiesc, ca urmeaza sa fie aprobate de judecator la urmatoarea sedinta.

Considerati ca eu, in acest caz, nu am sanse sa ma accepte ca parte civila ? Eu n-am suferit psihic pentru ce-a patit copilul meu ? N-am platit degeaba gradinita, luna de luna, o buna perioada de timp, astfel sa-mi cer toti banii platiti inapoi ?
Ma asteptam sa primesc mai multe raspunsuri. :(
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - proces in fond, obligatie de prezentare minodora_1973 minodora_1973 Solutie: pentru a se cita partea vătămată cu menţiunea de a se prezenta în instanţă şi de a face dovada că este administratorul SC X SRL sunt ... (vezi toată discuția)
Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)