Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Persoana vatamata este copilul, nu dvs. Daca nu sunteti persoana vatamata in procesul penal nu va puteti constitui parte civila pentru a putea solicita despagubiri, dar puteti exercita actiunea civila in numele copilului in calitate de reprezentat, avand in vedere ca acesta este lipsit de capacitate de exerciţiu.
Pana acuma, in dosar, copilu meu este parte vatamata, iar eu am calitatea de reprezentant legal.
Avocatul din oficiu deja a spus judecatorului ca vrem sa ne facem parte civila, atat copilul, cat si eu, invocand un articol din lege. Am pus mai jos situatia din acest moment a dosarului:
Complet: C3 penal - camera preliminară şi judecată
Solutie: Amană cauza Pronuntata in data de
Solutia pe scurt:
pentru a da posibilitatea persoanelor vătămate şi reprezentanţilor legali ai acestora de a se formula cerere de constituire parte civilă
Tip solutie: incheieredesedinta
Urmeaza sa facem cererea de constituire parte civila pentru amandoi si apoi, banuiesc, ca urmeaza sa fie aprobate de judecator la urmatoarea sedinta.
Considerati ca eu, in acest caz, nu am sanse sa ma accepte ca parte civila ? Eu n-am suferit psihic pentru ce-a patit copilul meu ? N-am platit degeaba gradinita, luna de luna, o buna perioada de timp, astfel sa-mi cer toti banii platiti inapoi ?