avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare auto în rate. Ce pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare auto în rate. Ce pot face dacă suma nu îmi va fi achitată conform înțelegerii?

Bună ziua.
Doresc sa închei un contract de vanzare-cumpărare pentru un autoturism, dar cumpărătorul vrea ca plata sa se efectueze in 2 tranșe. Pot sa stipulez in contract termenul până la care trebuie să primesc toată suma ? În situația în care cumpărătorul nu imi achita banii ce pot face ?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti sa incheiati un contract de vanzare cumparare pentru autoturism in care sa agreati plata pretului in doua transe, cu conditia sa aveti incredere in cumparator.
Daca ii dati autoturismul, toate actele si faceti toate demersurile pentru instrainare, iar apoi nu va achita, va trebui sa va judecati cu respectivul pentru diferenta de bani, lucru care va poate angaja in costuri suplimentare si pierderea inutila a timpului.
Eventual, incheiati contractul, insa nu ii dati actele originale ale masinii decat dupa ce va plateste restul sumei. Asa, daca nu plateste suma, va puteti lua masina oricand. N-ar fi rau nici chiar sa pastrati dublura cheii de la masina pana nu va da banii.
Incredere nu mai poti avea in nimeni in ziua de azi, mai ales cand e vorba de o sumă foarte mare la mijloc...actele originale ale mașinii nu am cum sa le păstrez pentru ca are nevoie de ele in vederea inmatricularii mașinii, iar cu cheia de rezerva nu as avea ce sa fac. M ar putea actiona el in instanta daca as face vreun gest de genul sa plec cu masina lui, eu neavând nicio dovadă că nu mi au fost achitați toti banii pe ea. Ma gândeam sa fac un contract la notar, ar fi o solutie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul la notar nu va da dreptul sa va luati masina inapoi in caz de neplata si nici sa il executati silit. In caz de neplata, indiferent de forma contractului, va trebui sa il dati in judecata pentru recuperarea sumei neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua la toti forumistii - recuperare masina SERCOM AUTO SERCOM AUTO Am si eu o speta din care nu stiu cum sa ies in mod elegant. deci: In luna octombrie 2008 am vandut unui cetatean un autoturism opel corsa cu suma de 4000 ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare MariaAll MariaAll Bună seara, Acum un an de zile am împrumutat pe cineva apropiat mie cu o sumă de bani, iar pentru garanție am făcut un contract de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme cu un antecontract de vanzare-cumparare! chris123 chris123 Buna ziua! Am si eu o problema si nu stiu cum sa o scot la capat.In luna ianuarie am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru masina proprietate ... (vezi toată discuția)