avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit forfetar

Buna ziua. Eu am o firma micro si contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc si impozit forfetar si impozit pe venituri. Este corect ? Mi-a zis ceva de 550 imp forfetar si vreo 3 si ceva impozit pe venit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabita.73 , utilizator 16:09, 7 Noiembrie 2009
Aveti de plata acei 550 lei impozit forfetar,dar daca impozitul pe venit calculat e mai mare decat acesti 550 lei,veti plati impozitul pe venit calculat.
Dar , oare , ce se poate intampla daca o societate nu are bani sa plateasca acest impozit forfetar?
-se declara suma de plata in declaratia fiscala cod 100
-nu se plateste la scadenta (25 a lunii urmatoare termenului de declarare)
-fiscul calculeaza majorari de intirziiere de 0.1% pe zi
-apoi emite un titlu executoriu in care se inscriu toate creanţele fiscale neachitate la scadenţă, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului general consolidat, precum şi accesoriile aferente acestora, stabilite în condiţiile legii.
- apoi emite o somatie .Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită.
- se trece la punerea in practica a masurilor de executare silita : poprire pe contul bancar etc.


Cu alte cuvinte...pune mai bine lacatul pe usa. Oare cine va opri acest "macel" de impozit forfetar?? Cum este posibil ca o firma care anul trecut inregistrase cresteri, avea ganduri mari...poate de extindere, angajari...sa fie calculata si sa plateasca acest forfetar, in conditiile in care anul acesta abea isi trage sufletul si poate nici nu a realizat banii pe care trebuie sa-i dea acum statului. Domnule Pogea, va doresc din tot sufletul eu, sa aveti exact traiul acelor mici intreprinzatori pe care i-ati inglodat in datorii si poate le-ati luat orice urma de venit din case. Va doresc din tot sufletul sa va socotiti banii la fel ca ei si sa vedeti ca nici macar pt. mancare nu va ajung si dupa aia sa vina acei amarati pe care azi ii jumuliti pt. salariile voastre pe care le incasati lunar, si sa va puna sechestru pe bunuri doar pt ca au indraznit sa faca o amarata de societate care azi nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar condac elena condac elena Am deschis o firma in 2007. A ramas fara activitate si la cateva luni a decedat asociatul. Am fost sfatuiti de catre cei din jur sa lasam sa se rezolve de la ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit dorel13 dorel13 Am o firma de consultanta(am picat ca musca-n lapte, ca nu ma pricep) infiintata in 2009(aprilie). Nu a avut nici-un venit pana in aprilie 2010. In ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere impozit pe venit trim.4 clipa silvia clipa silvia Va rog sa ma ajutati... Microintreprindere 2009 Trim.1-impozit venit calculat si platit 252 Trim.2-impozit venit 0 ,impozit minim 367 inregistrat si ... (vezi toată discuția)