avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... denuntare unilaterala a contractului de locatiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata

buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al Locatorului in cazul in care nu este platita chiria 2 luni; - prin denuntare unilaterala de catre Locator cu un preaviz de 30 de zile: in acest moment, desi sunt cu chiria la zi - LOCATORUL vrea sa denunte unilateral acest contract dandu -mi preaviz de 30 zile - ce pot face? multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 14:06, 27 Octombrie 2017
Buna ziua!
Atat timp cat ati reglementat in mod expres posibilitatea denuntarii, nu prea aveti ce sa faceti. De altfel, in materia inchirierii de spatii cu destinatia locuinta, chiar in lipsa reglementarii exprese, fiecare din parti avea posibilitatea sa denunte contractul, in anumite conditii si cu respectarea anumitor termene stabilite de lege - a se vedea art. 1824 din Codul Civil:
"Art. 1825: Denunţarea închirierii încheiate pe durată determinată
(1)Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.
(2)În cazul în care închirierea este pe durată determinată, iar în contract s-a prevăzut că locatorul poate denunţa unilateral contractul în vederea satisfacerii nevoilor locative proprii sau ale familiei sale, acestei denunţări i se aplică termenul de preaviz prevăzut la art. 1.824 alin. (2).
"
(art. 1825, alin. 2:
[....], locatorul poate denunţa contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic de:
a)60 de zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o lună sau mai mare;
b)15 zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o lună
)"
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere aleodor27 aleodor27 Poate fi denuntat unilateral un contract de inchiriere pe perioada determinata(conf. art.1276 ALIN.2 NCC), in conditiile in care nu a fost prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)