avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum sa ai acces la banii din propria afacere?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum sa ai acces la banii din propria afacere?

Buna seara, colegi!
Am o dilema de foarte mult timp, si as vrea sa dezbatem putin acest subiect.

Care e cea mai buna solutie pentru un antreprenor, sau chiar soloprenor (sa presupunem ca nu are angajati, pentru ca se descurca singur, sau are doar colaboratori) sa poata dezvolta o afacere, de unde sa poata beneficia direct de banii incasati.
Ca sa dezvolt, problema nu ar fi sa plateasca taxe sa zicem pana in 20, maxim 30% din incasari, ci sa poata beneficia direct de acei bani, fara sa trebuiasca sa astepte un an ca sa scoata dividendele, sau sa se angajeze, in conditiile in care ar pierde aproximativ 50% din incasari, pentru a avea un salariu.

Exista undeva in lumea asta o forma legala pentru o astfel de afacere unde sa se poata ajunge la banii generati din business oricand, fara restrictii?

Poate fi un offshore o solutie?

E frustrant ca si antreprenor, sa generezi de exemplu 2000 de euro pe luna, din care 1000 sa dai din start la stat ca tu sa poti beneficia de un salariu de 1000 de euro, in conditiile in care nici nu mai vorbim de profit pe firma, sau alte investitii, pentru ca nu mai avem de unde.

Multumesc.
Astept pareri.
Cel mai recent răspuns: legal2014 , utilizator 19:18, 30 Octombrie 2017
Pana nu depuneti bilantul contabil si nu vedeti clar daca firma incheie anul cu profit, nu puteti sa va scoateti dividende. Banii sunt ai srl-ului, nu ai asociatului.
Am inteles asta, insa ce solutii legale de a face o afacere si a beneficia de bani, mai exista, chiar daca e din alta tara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe srl detalii- profit, dividende AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, am tot cautat informatii dar niciunde nu gasesc ceva mai detaliat. Doresc sa imi deschid un SRL , FARA angajati in domeniul IT ( jocuri pe ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi scot ceva bani din firma bm2 bm2 Buna ziua, Am inteles ca din punct de vedere fiscal cea mai buna solutie pt mine este sa imi fac o firma sa ma angajez part time in loc sa imi fac PFA. ... (vezi toată discuția)