avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legală publicarea listei restanțierilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legală publicarea listei restanțierilor la avizierul asociației?

Buna ziua
As dori sa stiu daca facere "publica" a listei cu datoriile catre asociatiile de propietari este sau nu legala.Prin publica ma refer atat la avizierul blocului cat si in presa. Nu trebuie ca sa se emita facturi individuale ? Acestea nu sunt date confidentiale ?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mariuscol , utilizator 20:48, 10 Noiembrie 2017
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abordarea dv este subiectiva
Daca asociatia de proprietari nu ar informa la loc vizibil locatarii rau platnici,acestia ar invoca ca nu au avut cunostiinta ca inregistreaza debite fata de asociatia de proprietari
Asociatia de proprietari emite chitante justificative distincte pentru orice suma depusa de catre locatari
legea in vigoare precizeaza obligativitatea afisarii listei de plata a cotelor de intretinere.
Nu stiu la ce va referiti cand spuneti de pulicarea lor in presa.
"Dreptul la viaţa privată
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
(3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Detalii: [ link extern ] "
Daca emite chitante ( de ce doar chitante si nu fractura si apoi chitanta ? Sau chiar bon fiscal ? ) De ce nu emite lafactura la fiecare locatar apoi chitanta si personal ?
Multumesc
S-au dat in presa liste cu "datornicii" la intretinere .De ce afisare lisat si nu factura individuala ? Lista nu trebuie sa cuprinda decat "cota comuna" in rest ? Multumesc
Pe lista de intretinere se afiseaza si gazele....de exemplu.Admin primeste de la furnizor o factura pe care o imparte ...vreti sa dea factura si bon fiscal la factura de la gaze?
''Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă''...pai sa o luam altfel...daca cineva nu plateste intretinerea,nu afecteaza pe ceilalti? Li se opreste apa din cauza datoriilor....

Alte discuții în legătură

Asociatie scara de bloc psimona22 psimona22 Buna ziua, Dorim sa ne facem asociatie separata pe scara de bloc (sunt de acord 80% din locatari- stim ca trebuie sa fie 50%+1), pentru ca toate ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)