avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legală publicarea listei restanțierilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legală publicarea listei restanțierilor la avizierul asociației?

Buna ziua
As dori sa stiu daca facere "publica" a listei cu datoriile catre asociatiile de propietari este sau nu legala.Prin publica ma refer atat la avizierul blocului cat si in presa. Nu trebuie ca sa se emita facturi individuale ? Acestea nu sunt date confidentiale ?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mariuscol , utilizator 20:48, 10 Noiembrie 2017
am raspuns ca dumneavoastra si inca cineva m-au ajutat cat de cat legal.Doream si alte opinii tot legale sau cat se pot de legale. Si am spus ca mai las subiectul "deschis" doar pentru aceste opinii dar nici cei care raspund nici eu vad ca nu ne putem abtine si "deviem"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La un moment dat v-am scris ca si la judecatorii, tribunal, etc. se afiseaza liste cu participantii la judecati.
Chiar astazi m-am uitat pe portalul instantelor de judecata si o sa observati acolo ce se spune exact despre acest subiect. Deschideti-l si cititi, poate ajuta.
Adevarul este ca, mie personal mi-ar place ca lista de plata sa nu contina Numele si prenumele... Ar ajunge doar nr. apt. 1 , 2 , 3, ....x; depinde ce mai hotarati si in AG. Daca asociatia este obligata sa intocmeasca dosar de trimitere in judecata a proprietarului apt. 16, atunci, intocmeste documentele cu nume prenume si tot ce mai trebuie.
Multumit domnule mariuscol?
Americanii acestia de la care invatam si bune si rele, ne-au invatat ca daca ma uit la nevasta unuia, ma poate da in judecata ca i-am "prelucrat" datele cu caracter personal a nevestei - asta daca vrea si nevasta, dar daca nevestesii ii place sa fie ''prelucrata", ce sa faca saracul om, o lasa sa fie prelucrata ... Hai ca glumin, dar ciudatenia merge la extrem si la noi. Zilele trecute citeam, chiar pe forum ca sunt camere de luat vederi amplasate pe strazi, magazine, banci, magazine, etc (deci pe domeniul public sau privat), care te prelucreaza de nu te vezi si sunt tare bune atunci cand imaginile ajta sa depisteze un hot, un terorist sau mai stiu eu ce, da?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Adam Grecu, utilizator
Intre timp mergand si pe "teren" unde am vazut aceiasi administratori de asociatii inflamati care cei mai multi sunt pe langa lege si nicidecum nu tin cu propietarii ca si aici (foarte multi care m-au acuzat pentru aceasta intrebare...fara sa argumenteze legal...)care se tem sa nu piarda privilegile. La fel si propietari care se acuza ca "fac paine in casa " ?! Au pisica..vrabie sau soarece ... (!?) Duc gunoiul de 3 ori pe zi (?! ) Nu conteaza ca esti singur si ai o teava sparta si ai pierderi cat unul cu 100 de persoane dar conducte ermetice...pierderile ( de ce pierderi nu ne-a explicat logic nimeni) trebuie impartite la numarul de persoane....Pierderi la un bloc de 75 de mc de apa ? (3 cisterne de 25 de mc ?!) Si multe altele
Vad ca cel mai bine este sa fi supus si tacut ...
Am constat ca cel mai bine a fost ca n-am "publicat-o" /am cenzurat-o . De ce ? Intre timp s-au publicat tot felul de liste cu datornici pe la stat si ghici..s-au facut plangeri impotriva ANAF-ului ?! Pe legea pe care eu intrabam ..La fel si in oras unde am trimis colegii pe la asociatii unele listele erau in "litigiu" si deci nu toate sumele erau "adevarate" S-au dat in judecata pe aceiasi lege (inca n-am intalnit nici cu ANAF nici cu asociatia sau bancile o pronuntare dar ideea au mai avuto si altii ) dar mai bine pentru noi ca ne-am abtinut (cearta era pe site si s-a pus o poza cu "lista rusinii" si apoi acuzati ca am "sters-o"
Domnul Adam Grecul : am incercat cum spuneti dumneavoastra la judecatorii si tribunale dar nu sunt sumele in cifre ci nume si subiectul dosarului ..iar unele procese sunt parolate...(si-am inteles ca degeaba sunt parolate ca on-line nici nu sunt puse / publicate ...dar aici nu discut fiindca n-am vazut ce este dupa acele parole) un link din curiozitate ar fi bine venit
M-am convins ca la noi totul este "incurcat" si neclar...
Mai las discutia doar pentru "dreptul la replica" fiindca asa e normal apoi gata promit sa inchid!
Nu inaite de a multumi la toti care au incercat sa ma ajute
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
mariuscol, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie scara de bloc psimona22 psimona22 Buna ziua, Dorim sa ne facem asociatie separata pe scara de bloc (sunt de acord 80% din locatari- stim ca trebuie sa fie 50%+1), pentru ca toate ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)