avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere curent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere curent

Buna ziua,

As dori sa stiu, pentru un apartament cumparat printr-un contract de vanzare-cumparare, la care fostii proprietari au mai stat 30 zile pana au eliberat apartamentul, daca aveau voie sa rezilieze, in acest interval de 30 de zile, contractul cu furnizorul de energie.
Practic, eu acuma, dupa ce am preluat apartamentul, sunt in imposibilitatea de a avea curent. Pentru asta trebuie sa platesc o taxa de conectare la curent, care nu este deloc mica si oricat ar fi, nu reprezinta o paguba pentru mine pe care ar trebui sa o plateasca fostii proprietari ? Ar putea sa reprezinta un viciu ascuns ?
Daca nu ar fi reziliat curentul, as fi putut sa preiau contractul de energie fara niciun cost.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina_sebea , utilizator 16:33, 2 Noiembrie 2017
Imobilul l-ati preluat cu tot cu utilitati in functiune. Vanzatorul v-a instiintat ca va rezilia contractul pentru energie electrica?
Vanzarea apartamentului nu constituie motiv pentru rezilierea contractului de furnizare e.e.
Solicitati furnizorului motivul pentru care a reziliat contractul de la llocul de consum respectiv in conditiile in care putea incheia un contract cu noul proprietar fara costuri de reconectare.
Verificati si pe site-ul furnizorului conditiile preluarii unui loc de consum de catre un alt proprietar.

[ link extern ]

[ link extern ]
- Imobilul, inainte de cele 30 de zile de eliberare a apartamentului de catre fostul proprietar, era cu toate utilitatile in functiune.
- Vanzatorul NU m-a instiintat ca va rezilia contractul pentru energie electrica in perioada acea de 30 de zile de eliberare a apartamentului.
- Pentru ca nu m-a instiintat sau nu mi-a cerut voie, as putea sa-l trag cumva la raspundere ? Sa ma despagubeasca ?
- As putea sa trag la raspundere furnizorul de energie electrica ? Sa ma despagubeasca ?
- Daca da, as dori sa stiu cum sa fac, exemplu de reclamatie, etc, dar m-ar ajuta sa stiu si legea care stipuleaza aceste drepturi pentru cumparator, cat si pentru vanzator cu privire la cumpararea-vanzarea unui apartament, atat la mod general ca drepturi, cat si pentru aceasta situatie legat de energie.

In timp ce am vorbit cu un reprezentant al furnizorului de energie la care a fost vechiul proprietar, am aflat ca vechiul proprietar a cerut rezilierea contractului fix in perioada de 30 de zile pentru eliberare apartament, iar rezilierea contractului de furnizare a energiei electrice a fost efectuata tot in perioada de 30 de zile pentru eliberare apartament.

Am tot intrebat acel reprezentant cum a fost posibil, fara acordul meu, fara o instiintare a noului proprietar, ca vechiul sa faca o reziliere a contractului de energie si mi-a spus ca vechiul proprietar are tot dreptul sa faca rezilierea pentru ca este pe numele lui si mi-a invocat si ordinul 64/2014,sectiunea 11,articolul 39. Banuiesc ca este vorba de aliniat 1, litera d) rezilierea.

Cu toate astea, nu stiu ce sa fac, cine are dreptate sau nu, inca astept raspunsuri. Chiar vreau sa actionez mai departe, cu ajutorul tuturor care ma pot ajuta cu informatii aici, ca apoi sa spun si ce-am rezolvat, ca sa stie toata lumea ce se face intr-o situatie ca aceasta.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Irina_sebea a scris:

Buna ziua,


Ar putea sa reprezinta un viciu ascuns ?



Dv ati achizitionat bun imobil
Atat timp cat in contractul de vanzare cumparare nu sunt stipulate clauze privitoare la predare contractelor de utilitati,vanzatorul pentru a se asigura ca in viitor nu va primi facturi,amenzi aferente perioadei dupa instrainare bun imobil ,a inteles sa rezilieze contractul cu furnizorul de utilitati
De bun simt aceste preluari de contracte se realizeaza de comun acord ,pentru a indeparta neajunsurile generate de costurile pentru rebransare
ynocentta a scris:

Dv ati achizitionat bun imobil
Atat timp cat in contractul de vanzare cumparare nu sunt stipulate clauze privitoare la predare contractelor de utilitati,vanzatorul pentru a se asigura ca in viitor nu va primi facturi,amenzi aferente perioadei dupa instrainare bun imobil ,a inteles sa rezilieze contractul cu furnizorul de utilitati
De bun simt aceste preluari de contracte se realizeaza de comun acord ,pentru a indeparta neajunsurile generate de costurile pentru rebransare



Nu zic ca nu va dau dreptate. Dar, atata timp cat are loc o schimbare de proprietare/proprietari, si mai ales ca noul proprietar va trebui sa plateasca o TAXA din cauza vechiului proprietar, vi se pare o chestie NORMALA ? Cumparatorii chiar nu au DREPTURI si in aceasta privinta ? Chiar nu era NORMAL sa se ceara voie, in scris, de la noul proprietar ?

Stiti in ce situatie va dau dreptate ? In situatia in care, cineva, la propriul apartament face si rezilierea, dar si reconectarea, care ambele actiuni costa. Ei bine, in aceasta situatie, proprietarul chiar face ce vrea, fara sa mai ceara voie cuiva. Dar in cazul unei cumparari-vanzari de apartament, nu mi se mai pare normal.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Este o speta noua pentru mine si chiar as fi bucuros daca o sa ne comunicati cum ati rezolvat problema.
Si eu consider ca @ynocentta a zis bine ce-a zis, ca omul s-a protejat. Ca trebuia sa va informeze, este o alta poveste. Si chiar daca va informa, pana la urma era vointa lui de a renunta la contractul de furnizare a e. electrice.
Bun, acum dvs., noul proprietar, mergeti cu actul de proprietate si solicitati intocmirea contractului de furnizare in numele dvs. Dvs. nu solicitati o rebransare a punctului de consum, ci solicitati pur si simplu o bransare a punctului de consum de la adresa... Eu asa vad desfasurarea in continuare a demersului dvs.
Chiar am sa mai intreb prin vecini cum au procedat dansii Noi suntem la E-ON, nu stiu daca alti furnizori procedeaza altfel.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Furt energie electrica ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Se da urmatoarea situatie: imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare, trec mai mult de 6 luni si contractul de furnizare al energiei ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract energie electrica dupa vinderea proprietatii cyan cyan ce lege(hg) prevede ca o persoana care vinde o proprietate sa isi rezilieze intr-un anumit termen contractele de furnizare utilitati (energie el., gaze, apa), ... (vezi toată discuția)
Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)