avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere curent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere curent

Buna ziua,

As dori sa stiu, pentru un apartament cumparat printr-un contract de vanzare-cumparare, la care fostii proprietari au mai stat 30 zile pana au eliberat apartamentul, daca aveau voie sa rezilieze, in acest interval de 30 de zile, contractul cu furnizorul de energie.
Practic, eu acuma, dupa ce am preluat apartamentul, sunt in imposibilitatea de a avea curent. Pentru asta trebuie sa platesc o taxa de conectare la curent, care nu este deloc mica si oricat ar fi, nu reprezinta o paguba pentru mine pe care ar trebui sa o plateasca fostii proprietari ? Ar putea sa reprezinta un viciu ascuns ?
Daca nu ar fi reziliat curentul, as fi putut sa preiau contractul de energie fara niciun cost.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina_sebea , utilizator 16:33, 2 Noiembrie 2017
Si pentru mine este o speta noua, apropo, daca nu am incadrat bine acest topic unde trebuia, sa-mi spuneti.

Furnizorul de energie la care era fostul proprietar mi-a spus ca eu, noul proprietar, trebuie sa platesc mai intai taxa de conectare. Am facut contract de furnizare energie cu un alt furnizor de energie, a venit si echipa sa-mi dea drumul la curent. Pana acuma, noul furnizor nu mi-a zis nimic de taxa de conectare. Inca astept sa vad. Daca o sa mi se ceara acea taxa sau imi apare in plus la prima factura, o sa fac cerere catre furnizorul de energie(fostul si cel actual) prin care sa explic toata povestea.

Asa cum exista legi/proceduri clare pentru proprietarii de locuinte cu privire la contractul de energie, tot asa as vrea sa stiu/sa apara o lege pentru situatia in care are loc un schimb de proprietari ai locuintei, deoarece nu mai este acelasi lucru ca in primul caz, in care este implicita doar o persoana, ci in cazul unui schimb, implica doua persoane.

Da chiar, propuneri deastea la cine se pot face ?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Irina_sebea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt energie electrica ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Se da urmatoarea situatie: imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare, trec mai mult de 6 luni si contractul de furnizare al energiei ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract energie electrica dupa vinderea proprietatii cyan cyan ce lege(hg) prevede ca o persoana care vinde o proprietate sa isi rezilieze intr-un anumit termen contractele de furnizare utilitati (energie el., gaze, apa), ... (vezi toată discuția)
Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)