avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii concediu medical

Buna ziua, am un concediu medical cod indemnizatie 06 - se impoziteaza?
Daca se poate as vrea sa-mi trimiteti mai multe informatii despre comcedii medicale , ce trebuie retinut (ca si dari la stat) la un CM.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 15:23, 2 Noiembrie 2017
Da, urgenta medico-chirurgicala se impoziteaza. Inafara de cod 08, cred ca se impoziteaza cam tot. Este destul de mult pentru oricine sa stea pe un forum sa va explice cum se calculeaza fiecare tip de concediu medical, intrucat cadrul normativ este vast. Eventual, daca precizati exact ce va intereseaza, poate e mai usor. Pot sa va dau baza legala: OUG 158/2005 si Codul Fiscal, iar pentru accidentele de munca se aplica Legea 346/2002. Fiecare are norme.
multumesc
Pe langa acest impozit, ce retineri se mai fac? ale salariatului.
Eu am urmatorul caz: 3 zile CM suportat de firma, total valoare CM=302 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Plata concedii medicale initiale cu acelasi cod de diagnostic bachmann bachmann Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o angajata mi-a prezentat 2 CM consecutive , cate 5 zile fiecare, cu acelasi cod de dignostic, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Pentru luna august am un salariat cu 2 certificate de concediu medical, si anume: a). 02-05 august, initial, cod ind. 01, cod diag. 653 b). ... (vezi toată discuția)