avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum Pot sa dau in judecata asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum Pot sa dau in judecata asociatia de proprietari?

Buna ziua, asociatia de
Proprietari a renovat acoperisul blocului cu o firma fantoma. Nu exista oferta acesteia ( exista o alta oferta care are un administrator comun; asa mi a explicat administratorul asciatiei si a justificat lipsa ofertei din partea firmei care a efectuat executia) , totusi a fost aleasa desi la finante figureaza cu pierdere, iar lucrarea are garantie 10 ani( asta in cazul in care firma va mai exista peste 5 ani) problema este ca eu stau la etajul 8, acoperisul este la nivelul 11, si mie imi este inundat apartamentul datorita lucrarii de proasta calitate si fusereala din partea firmei.scurgerea apei nu are panta, are rampa. Da , apa ca sa ajunga la canal trebuie sa “urce un deal”Desi am
Solicitat administratorului ofertele, am facut plangere la primarie, nu le am primit, firma a facut ceva corectii la lucrare pe acoperis, dar mie imi este iarasi inudat apartamentul. De unde sa incep?cui sa
Ma adresez? Cine poate sa i traga l raspundere si sa i verifice pe cei din comitetul de management? Lucrarea a costat 20.000 eur, achitata din banii nostri.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
adreena, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 2 Noiembrie 2017
1-Ati abordat gresit problema discutand cu administratorul de imobil
Administratorul de imobil,este angajatul asociatiei si are strict limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Administratorul de imobil nu are competenta de la sine putere sa dispuna executarea de reparatii parti comune la condominiu
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
3-Pentru solutionare este necesar sa fie initial studiate documentele in baza carora a fost executata reparatia,eventual executantul sa fie notificat oficial cu obligatia de a remedia defectiunile sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ... conico conico Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ansamblu de 5 blocuri si o singura asociatie. La blocul nostru s-a dorit montarea unei rampe. ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa fie de acord ? catericex catericex Buna ziua, Intrebarea mea este in legatura cu reparatia acoperisului imobilului in care am un apartament. Cine trebuie sa aprobe decontarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului okdaniok okdaniok Buna ziua. Va solicit cu respect sa-mi raspundeti punctual la urmatoarele intrebari si anume: -Este nevoie de acordul a cati proprietari pt a se incepe o ... (vezi toată discuția)