avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt martor la un accident auto fără victime. Risc ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt martor la un accident auto fără victime. Risc un mandat de aducere dacă părăsesc țara?

Buna ziua..Am fost martor la un accident de masina fara victime si nu pot sa ma prezint la instanta pentru ca am parasit tara..Se poate sa se faca un mandat de aducerere pe numele meu?Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:21, 9 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, daca trimiteti o hartie in care va motivati plecarea nu o sa emita nimeni mandat de aducere pentru aceasta chestiune, fie se va da o amanare daca va intoarceti, fie se va tine cont de o declaratie anterioara daca ati dat-o, fie o sa gaseasca o alta solutie (nu spun ca veti fi audiat de la distanta pentru ca nu-si bate nimeni capul ca asa ceva). Insa ar fi interesant daca cauza este penala sau civila, in ce context ati fost citat, daca ati mai dat sau nu o declaratie pana acum si in ce faza este procesul (cine stie, poate este o chestiune foarte serioasa si atunci lucrurile pot sta si altfel fata de cum v-am scris initial).
Discutam de un litigiu civil, anuntati instanta civila despre imposibilitatea de prezentare in instanta, in vederea audierii.

(instanta de judecata poate dispune renuntarea la audierea martorului, daca acesta nu se poate prezenta, pentru a da declaratie).
Trimiteti un inscris in care sa expuneti si motivati imposibilitatea prezentarii in instanta.
Nu se poate cu mandat de aducere dar se poate o audiere daca este necesar.
Depinde si cum se vor judeca partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducerea partilor vatamate cu mandat de aducere animacikaa animacikaa daca intr un proces penal inculpatul nu recunoaste fapta ( 15 parti vatamate-inselaciune) atunci toti inculpatii trebuie audiati de catre instanta? sau depinde ... (vezi toată discuția)
Martor fara voie Sorin422 Sorin422 Buna seara ! Am o mare problema in legatura cu un proces de divort la care am fost pus martor fara sa fiu intrebat , pur si simplu m-am trezit acasa cu ... (vezi toată discuția)
Citatie proces penal cefrim74 cefrim74 Am fost citata intr-un proces penal in calitate de martor, dar am un copil de 4 luni pe care il alaptez, iar procesul a fost stramutat din localitatea de ... (vezi toată discuția)