avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilitati pentru o locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilitati pentru o locuinta

Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre cerințele minimale pentru o locuință, conform Anexei nr. 1 la Legea locuinței nr. 114/1996.
Una dintre obligațiile Consiliilor locale care răspund de pregătirea si de asigurarea terenurilor, conform documentației urbanistice, cu utilități si dotări edilitare necesare pentru dezvoltarea construcțiilor de locuințe în corelare cu programul aprobat, conform art. 4 (1) din HG 1275/2000, sau obligația propietarului de ași asigura singur accesul la utilități.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 8 Noiembrie 2017
Daca va referiti la o casa construita de dvs., proprietarul are obligatia executarii racordurilor, pe cheltuiala sa la reteaua de apa potabila, magistrala de energie electrica, conducta magistrala de gaze, reteaua de canalizare, etc.
Retelele si magistralele, de regula, se construiesc din fondurile primariei.
Detin in proprietate un imobil pe extravilanul unei localitati avand PV de receptie si fiind inscris pe rol la primarie ca anexa agricola. Sunt intr-o polemica cu colegii de la munca deoarece ei sustin ca daca imobilul "are acces la energie electrica, apa si canalizare", cerinta minimala din legea locuintei, acest imobil este locuinta. Mentionez ca in zona municipalitatea nu a dezvoltat nicio retea de utilitati.
Precizati ca imobilul este situat in extravilanul localitatii si primaria nu a dezvoltat retea de utilitati. Locuinta dvs. fiind situata in extravilanul municipiului, primaria nu are obligatia dezvoltarii retelelor de utilitati si a magistralelor de energie si gaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare imobil energie electrica marian_crb marian_crb Buna ziua, În 2015 am construit un imobil și am depus cereri pentru racordare la utilități. De trei ani ma plimb intre primărie și Delgaz Grid pentru a ... (vezi toată discuția)
Bransament primarie Aristocratul Aristocratul Buna ziua, In zonele rezidentiale si/sau industriale unde exista mai multe constructii, primaria are obligatia prin lege sa asigure accesul la utilitati? ... (vezi toată discuția)
Cladiri cu instalatii nicollettaB nicollettaB poate fi considerata o cladire cu instalatii daca este alimentata cu apa,canal, energie electrica si termica, care indeplineste cele 4 cerinte cumulativ dar ... (vezi toată discuția)