avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte

Buna dimineata,
Am si eu o nedumerire.
Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie.
Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% din membrii asociatiei nu au obtinut 50% +1 din memebrii asociatiei in Adunarea Generala Extraordinara la prima adunare pe care au tinut o?
La prima intalnire , s au constituit legal , au fost 20 % din membrii asociatiei (10 din 27) unde au demis presedintele si membrii desii nu aveau majoritatea necesara sa ia decizii.
va multumesc,
zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
papagal58, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:05, 8 Noiembrie 2017
Conform disp L nr 230/2007 daca la prima adunare generala nu este constituit cvorumul,
adunarea se suspenda si in termen de 10 zile se convoaca o noua adunare generala care va putea lua hotarari indiferent de numarul participantilor
Din descrierea situatiei se intelege ca adunarea generala a fost "extraordinara", fiind convocata de 20% dintre proprietari si nu de catre comitetul executiv iar scopul a fost demiterea presedintelui si alegerea altuia.

La AGEx sunt chemati toti proprietarii, nu numai cei 20%., astfel hotararile adoptate in AGEx pot fi luate cu votul celor prezenti tocmai pentru ca ad gen a fost convocata pentru o situatie speciala sau de maxima urgenta.
Reconvocarea este valabila pentru adunari generale ordinare.

Hotararile luate in AGEx sunt legale atata timp cat in L230/2007 nu se precizeaza ca AGEx poate adopta hotarari daca majoritatea proprietarilor membri (50%+1) sunt prezenti personal.

In opinia mea se putea alege un nou presedinte la AGExtraordina atunci cand a fost convocata.

Articolul 23_L230/2017
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Articolul 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Art. 14-HG1588/2007
(1)Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari se intrunesc in adunari generale ordinare sau extraordinare.
(2)Adunarea generala ordinara are loc cel putin o data pe an, in primul trimestru. Convocarea se asigura de presedintele sau de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(3)Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei de proprietari pot fi convocate oricand de comitetul executiv sau de cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara merepere merepere pt o situatie de urgenta s-a convocat de catre Comitetul Executiv o Adunare generala extraordinara. hotararile din aceasta adunare extraordinara sunt ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)