avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constitutiv actualizat

Buna ziua,
Srl ul meu are un act constitutiv din 2004, in care suntem doi asociati cu cate 50%. Asociatul mi-a cesionat prin contract partile sociale, am facut AGA si acum trebuie sa depun la onrc si actul constitutiv actualizat. Dilema pe care o am este: la CAP I, in loc de Partile X,Y au convenit infiintarea SC in urmatoarele conditii, trec Subsemnatul X a decis infiintarea? E incorect, pt ca nu am infiintat-o doar eu. Care ar fi formularea corecta?
Cel mai recent răspuns: Ioana123456 , utilizator 12:44, 22 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formula de inceput pentru ACTUL CONSTITUTIV AL SOCIETATII COMERCIALE " " S,R,L. este:

In baza art. 204, alin. (4) din legea 31 din 1990 republicata si modificata, societatea comerciala " " SRL isi continua activitatea in conformitate cu prevederile prezentului act constitutiv de societate actualizat.

I. Asociat unic: .......
II. Forma judica: ....

Alin (4) ne spune ca nu trebuie reprodusa istoria ci trebuie inscrisa situatia actuala.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
old_cipi, utilizator
Buna ziua!
Si eu sunt intr-o situatie similara cu cea descrisa in intrebarea postata, insa diferenta este ca societatea mea este infiintata in 2018.
Am gasit aceasta mentiune pe site-ul ONRC, pentru actualizarea AC in cazul retragerii unui asociat:
"În forma actualizată, se pot omite numele sau denumirea şi celelalte date de identificare a fondatorilor şi a primilor membri ai organelor societăţii.
Omisiunea este permisă numai dacă au trecut cel puţin 5 ani de la data înmatriculării societăţii şi numai dacă actul constitutiv nu prevede altfel."
In cazul asta, cum ar fi corect sa reformulez AC la capitolul cu asociatii?
Multumesc anticipat!
Ioana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv dupa cesionare parti sociale Val1977 Val1977 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un model de act constitutiv al unei societati comerciale dupa cesioarea partiolor unuia dintre asociati? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Aport natura teren - act constitutiv autentic si la modificare ? ionutanton777ro ionutanton777ro Este vorba despre un SRL deja infiintat. Unul din asociati aduce ca aport un teren. Este clar ca actul modificator, care practic reprezinta un titlu de ... (vezi toată discuția)