avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Lift produce zgomot si cutremura podeaua
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Lift produce zgomot si cutremura podeaua

Stau la etajul 5 intr-un bloc cu 9 etaje si de cateva luni liftul (apartmentul este chiar langa lift) produce vibratia parchetului si un zgomot foarte puternic (de parca explodeaza o bomba). Ce se poate face? Pot sa dau in judecata firma care asigura functionarea liftului?(pentru ca i-am chemat de cateva ori si spun ca nu e nimic de facut). Dar totusi, acest lift imi produce daune materiale ( daca vreau sa vand apartmentul nimeni n-o sa-l cumpere), dar si discomfort fizic si psihic.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 2 Martie 2020
Nu este de preferat sa actionati operatorul economic care asigura service-ul liftului,deoarece veti beneficia de hotarare judecatireasca defavorabila -nu sunteti parte in contractul de service unde beneficiar este asociatia dv de proprietari
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie care in calitate de reprezentant legal al asociatiei este semnatar al contractului de service lift si poate solicita operatorului economic verificari eventual remedierea deficientelor
Daca nu solutionati la nivelul asociatiei de proprietari sesizati oficial ISCIR
Pai am sesizat presedintele de mai multe ori. A refuzat sa faca ceva motivul fiind lipsa de bani si pentru ca ceilalti locatari n-au facut nicio seszare. Adevarul este ca blocul este populat de batrani saraci in primul rand moral, dar si intelectual - omul nou creat de comunisti care alege sa taca malc decat sa se lupte cand vede o nedreptate.
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, firma care se ocupa de intretinerea liftului si ISCIR teritorial. Vorbele zboara, dar scrisul ramane si de cele mai lmulte ori responsabilizeaza pe cel care trebuie sa dea un raspuns, tot scris.
Este posibil ca unica solutie sa fie inlocuirea liftului, caz in care se va pune problema banilor. Actualul lift nu va mai primi autorizatie de functionare ISCIR si vecinii "saraci" si batrani se vor revolta impotriva dvs.
Presedintele asociatiei de proprietari ar trebuii sa se implice si sa incerce sa faca rost de sponsorizari si chiar de fonduri nerambursabile pentru inlocuire lift.
buna ziua,

Fiind intr`o situatie asemanatoare va pot spune ca ISCIR nu vrea sa vorbeasca despre altceva in afara de siguranta liftului.

As vrea sa stiu care ar fii pasii pentru actionarea in instanta a firmei care a facut instalarea si care spune ca sunt sub 50 de decibeli.
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Cititi cu atentie contractul incheiat cu firma care a livrat liftul si cu firma care l-a instalat, instructiunile tehnice si cartea tehnica a liftului, declaratia de conformitate si certificatul de calitate al liftului livrat/ montat.
Puteti contacta un specialist tehnic in lifturi (gasiti pe internet) pentru a se pronunta, contracost asupra documentelor susmentionate.
In baza parerii specialistului puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei care a livrat/ care a montat liftul respectiv.

Alte discuții în legătură

Bloc nou si lift nou, care produce vibratii si sunete Elmira Elmira Am achizitionat o locuinta intr-un bloc nou , la ultimul etaj, iar liftul, respectiv ,, camera motoarelor,, aferente acestuia , este perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Nu merge liftul si nimeni nu face nimic codita100 codita100 buna ziua. ma confrunt cu o situație neplăcută in centrul Bucureștiului si intr-o perioada caniculara. de aprox 3 săptămâni liftul din bloc nu mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament ... Corina15 Corina15 Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament de 3 camere în sectorul 5. Cand ne-am mutat permanent în apartament, am constat cu ... (vezi toată discuția)