avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca

am depus un dosar de credit la o banca.dupa ce se face confirmarea la societate (mi-a spus contabila ca au sunat si au intrebat de cand sunt angajata si salariul) primesc un telefon de la banca prin care mi se spune ca am savarsit o infractiune, ca datele mele nu au fost confirmate de societate si ca sunt acuzata de inselaciune si fals si ca firma angajatoare este rau famata.intrebarea mea este la ce sa ma astept.eu inteleg ca banca isi selecteaza clientii dupa anumite criterii, dar pana unde poate merge cu aceste acuzatii?la ce pot sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:20, 10 Octombrie 2009
Mergeti la banca, la biroul juridic si verificati dosarul.
Depinde ce doriti. Posibil sa fie vorba de o neintelegere. In orice caz, mergeti la banca si discutati cu ofiterul de credit care v-a acuzat telefonic de fals. Este foarte posibil ca firma la care lucrati sa fie rau famata, sa se cunoasca prin targ ca a eliberat adeverinte false de venit. La fel este posibil ca dvs. sa nu figurati in acte cu salariul pe care il stiti - traiti in Romania, si evaziunea fiscala este la toate colturile. Poate acum, cu aceasta ocazie, aflati ceva nou despre propriul salariu!
In cazul in care dvs. aveti dreptate, aduceti acte suplimentare - fisa fiscala, cartea de munca in original, statul de plata cu stampila de inregistrare de la ITM.
Daca nu puteti face asta si ofiterul de credit constata ca ati dat declaratii false cu privire la venituri sau orice alte aspecte declarate, va va inregistra in Biroul de credit cel putin cu mentiunea politicoasa standard"declaratii cu inadvertente". Orice alta banca va va solicita raportul de credit se va gandi de 4-5 ori pana sa va mai inregistreze cererea de credit, ulterior acestei mentiuni.
Bineinteles, daca asteptati 7 ani mentiunea se va sterge...sau daca urmeaza o alta perioada de boom al creditelor absolut necontrolat, probabil ca se va trece din nou cu vederea peste "amanunte" de acest gen, ca bancile sa-si faca targetul iar dvs. si toata lumea sa ia credit si dupa o vreme sa inceapa sa se planga ca e greu de platit si mai bine nu-l luau.
Daca ati declarat venituri mai mari decat aveti din realitate,
va recomand insistent sa va retrageti dosarul de credit si sa nu mai incercati asa ceva - in final nu va veti putea permite sa platiti creditul din venitul real si nu castigati nimic. Sau poate vreti sa dati (inca) o teapa bancii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu acte false Dinte Dinte Buna seara! As dori sa stiu si eu cine este raspunzator pentru acordarea unui credit de nevoi personale cu acte false? In ce masura poate fi tras la ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit - problema leechers leechers Buna ziua , Imi primul rand imi cer scuze daca nu am selectat bine categoria sau forumu , sunt nou venit sper sa intelegeti si sa evitati criticile. Ma ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara Nynaeve Nynaeve As dori sa va cer parerea in legatura cu o situatie neplacuta.In primavara 2008 sotul meu a fost informat ca trebuie sa plateasca o suma(in jur de 1000 euro) ... (vezi toată discuția)