avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri din chirii persoane juridice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri din chirii persoane juridice

Ce impozite si taxe are de platit o persoana juridica (miro) care are in proprietate un imobil si il inchiriaza unei persoane fizice?
Nu am gasit nicaieri aceste informatii. Peste tot se precizeaza impozitarea persoanelor fizice care obtin venituri din chirii.
In acest caz este obligatorie declararea contractului la Finante?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:20, 21 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Venitul din chirie obtinut de o microintreprindere se impoziteaza ca orice alt venit realizat de aceasta: 1% sau 3%, in functie de faptul ca are sau nu salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui pensionar cu grad de invaliditate i in cazul inchirierii unei parti din locuinta proprietate personala? elena_1895 elena_1895 In cazul in care proprietarul unui imobil, pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate I, inchiriaza o camera din locuinta proprietate personala i se ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere: ce declaratii se depun privind venitul? modalitati de incasare chirie. eciontu eciontu O persoana fizica detine un spatiu comercial pe care il inchiriaza unei persoane juridice. Care este modalitate de incasare a sumei de bani reprezentand ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere intre firme mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare, cand doua societati fac un contract de inchiriere sau de comodat, acesta trebuie declarat la finante????? multumesc (vezi toată discuția)