avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabil cu protectia datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

Ce presupune aceasta noua ocupatie din punctul de vedere al angajatorului in ceea ce priveste angajatii din departamentul de resurse umane, de exemplu? Trebuie eliberata o decizie, ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 7 Februarie 2018
Citii aici despre DPO
www.avocatnet.ro/t13825/resp...
Tot nu m-am lamurit...Eu, cea care intocmeste contractele de munca si restul documentelor, trebuie sa am o decizie ceva de DPO?
Responsabilul cu protecția datelor nu trebuie să aibă anumite studii sau o anumită experiență profesională pentru a ocupa această poziție la o societate.

Regulamentul european impune ca această persoană trebuie să aibă cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor.
Deci, eu, specialistul RU, nu sunt afectata de aceasta directiva europeana chiar daca operez cu datele personale ale angajatilor?
Nu... insa decizia de numire ii apartine angajatorului.

Alte discuții în legătură

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Conform legii, din 25.05.2018 intra in vigoare anumite Reguli privind protectaia datelor cu caracter personal. Societatile comerciale ... (vezi toată discuția)
Dpo meduard meduard Buna ziua, Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi ... (vezi toată discuția)
Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)