avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DPO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DPO

Buna ziua,
Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi timp?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
meduard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 19 Mai 2018
Din cate stiu eu nu puteti.
Trebuie să fie o persoană care sa verifice protecția datelor si nu va puteti verifica singur.
Pentru ca firma m-a trimis la curs ,l-am tinut ,iar ulterior am aflat ca nu pot tine pentru ca se intra in conflict de interese ,si cred ca multi angajatori au trimis la curs angajatii cu aceasta functie .In cazul asta ce este de facut ?? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Ca regulă generală, funcții din cadrul organizației cu care poate intra în conflict pot include funcții de conducere (cum ar fi director executiv, director operațional, director financiar, șeful serviciului medical, șeful departamentului de marketing, șef departamentului de resurse umane sau șeful departamentului IT), dar, în același timp, și alte funcții inferioare dacă acestea conduc la posibilitatea de a stabili scopurile și mijloacelor de prelucrare..."
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va raspund pe scurt: sunteti in conflict de interese. La curs ar fi trebuit sa trateze aceste aspecte.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal NeliF NeliF Buna ziua, Un SRL cu 50 de angajati are obligatia sa aiba o persoana responsabila cu protectia datelor cu caractere personal? Va intreb pentru ca eu am dedus ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Conform legii, din 25.05.2018 intra in vigoare anumite Reguli privind protectaia datelor cu caracter personal. Societatile comerciale ... (vezi toată discuția)
Servicii externalizate dpo / srl - cod caen necesar cristianbrana cristianbrana Buna ziua, Intentionez sa urmez un curs acreditat de RESPONSABIL CU PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL, Cod COR 242231, iar ulterior sa ofer acest ... (vezi toată discuția)