Buna ziua. Va rog, am o nelamurire. Eu am fost in pensia de handicap gr 3 din 2007 iar in 2017 septembrie, am facut cerere pentru pensia de varsta. In perioada 2007/2017 am avut contracte de prestari servicii ca ,,mystery shoppers si figuratie speciala in reclame video''. Va rog, avand in vedere noile modificari a legii pensiilor, sunt ,,beneficiarul'' unor plusuri la pensie?! Pot face demersuri?! Care ar fi pasii, procedura?! Multumesc anticipat!
Trebuie sa depuneti la Casa judeteana de pensii adeverinte cu castigurile realizate in perioada respectiva daca nu ati facut-o la solicitarea pensiei de varsta. Incepand cu 2012, de cand a incetat obligativitatea legala a mentiunilor in carnetul de munca, datele necesare ar trebui sa se regaseasca la Casa de pensii, iar pentru perioada 2012-2017 este suficienta o solicitare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data, din partea dvs.
Da, multumesc! Am ajuns la statutul de ,,pensie de varsta in 21.09.17. Am facut cerere pentru trecerea de la ,,handicap'' ,la ,,varsta'' si apoi s.a ? adoptat modificarea legii cu privire de activitatile independente ( n.b. in cazul meu ,,mystery shoppers si figuratie in reclame video''). Din cele ce mi.ati scris, voi face solicitarile pentru perioada de pana.n 2012 si cerere punctuala pentru (si) perioada 2012-2017. Multumesc mult!
Pensie
nicolas25
Bună ziua. Eu sunt pensionat pe caz de boala. Am fost incadrat in 2017 in gr. 2 de handicap; in aprilie 2018 am facut cerere ca sa fiu incadrat la gr. 3 de ... (vezi toată discuția)