Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Privitor la modificarile la Legea pensiilor - activitati independente.

Buna ziua. Va rog, am o nelamurire. Eu am fost in pensia de handicap gr 3 din 2007 iar in 2017 septembrie, am facut cerere pentru pensia de varsta. In perioada 2007/2017 am avut contracte de prestari servicii ca ,,mystery shoppers si figuratie speciala in reclame video''. Va rog, avand in vedere noile modificari a legii pensiilor, sunt ,,beneficiarul'' unor plusuri la pensie?! Pot face demersuri?! Care ar fi pasii, procedura?! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soho21 , utilizator 12:02, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti la Casa judeteana de pensii adeverinte cu castigurile realizate in perioada respectiva daca nu ati facut-o la solicitarea pensiei de varsta. Incepand cu 2012, de cand a incetat obligativitatea legala a mentiunilor in carnetul de munca, datele necesare ar trebui sa se regaseasca la Casa de pensii, iar pentru perioada 2012-2017 este suficienta o solicitare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data, din partea dvs.
Da, multumesc! Am ajuns la statutul de ,,pensie de varsta in 21.09.17. Am facut cerere pentru trecerea de la ,,handicap'' ,la ,,varsta'' si apoi s.a ? adoptat modificarea legii cu privire de activitatile independente ( n.b. in cazul meu ,,mystery shoppers si figuratie in reclame video''). Din cele ce mi.ati scris, voi face solicitarile pentru perioada de pana.n 2012 si cerere punctuala pentru (si) perioada 2012-2017. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de varsta 65 ani(m) soho21 soho21 Buna ziua. Va rog, punctual - am iesit la pensie pe caz de boala in anul 2006/ pana in luna iunie 2017 am avut invaliditate gr 2 sau 3 ( am mai avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, din motive de sanatate acute, timp de 2, 5 ani nu ... loredanarose loredanarose Buna ziua, din motive de sanatate acute, timp de 2, 5 ani nu am putut pleca din casa, sau sta in picioare mai mult de 4 minute. Astfel am pierdut reinnoirea ... (vezi toată discuția)
Pensie nicolas25 nicolas25 Bună ziua. Eu sunt pensionat pe caz de boala. Am fost incadrat in 2017 in gr. 2 de handicap; in aprilie 2018 am facut cerere ca sa fiu incadrat la gr. 3 de ... (vezi toată discuția)