avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scandal și loviri în legătură cu restituirea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scandal și loviri în legătură cu restituirea unei datorii. Se poate spune că a fost un caz fortuit?

Buna ziua,va rog sa imi rspundeti la o intrebare,eu lucram ca si barman la un local din oras,am fost mintita de un baiat cu o suma de bani,mi-am recuperat doar jumatate din ei,m-am rugat de el si eu si concubinul meu sa ni-i inapoieze,dar nu a vrut si s-a ajuns la scandal,sotul meu i-a dat o palma,iar el a lesinat,chemand ulterior ambluanta si politie,intamplarea s-a petrecut in locul in care munceam,in exteriorul localului,unde camera nu bate,singurul martor eu sunt,si-a scos certificat medico legal cu ingrijiri de 7 zile,eu si concubinul meu am spus ca am fost in prezanta unui caz fortuit,vreau sa stiu ce pedeapsa se aplica in acest caz,dosarul penal s-a trimis la judecatorie,concubinul meu fiind suspect de lovire si alte violente.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Danellaa , utilizator 15:54, 4 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocati inutil cazul fortuit, nu are legatura cu fapta descrisa de dvs.
Ar putea fi totusi retinuta o circunstanta atenuanta. Faptul ca partenerul dvs se afla sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vatamate
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Din descrierea dvs fapta concubinului indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii pentru care a fost trimis in judecata.
Nu are nicio logica juridica invocarea cazului fortuit in contextul prezentat de dvs.
si ce pedeapsa ar putea primi,noi am spus ca baiatul repectiv l-ar fi provocat si ca el ar fi vrut sa atace primul?
noi am spus ca el ar fi provocat si ar fi instigat la bataie,ce pedeapsa ar putea primi concubinul meu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt avute in vedere multe alte aspecte nu doar declaratiile dvs si ale persoanei vatamate. Or sa cantareasca mult constatarile din cerificatul medico-legal, antecedentele concubinului, atitudinea sincera, regretul...etc.
In instanta se poate dispune de la renuntarea aplicarii pedepsei pana la o amenda penala. O pedeapsa mai aspra este putin probabila, daca nu are antecedente de aceeasi natura

Alte discuții în legătură

Lovire tanis tanis O prietena a fost lovita cu pumnul in fata,il cunoaste pe agresor,are certificat medico -legal, iar martori au fost doua persoane, mama prietenei si un domn ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)
Sper ca ma puteți ajută!! Alexandru Necsuleu Alexandru Necsuleu Am avut si eu un incident acum doua zile, pe data de 15 Iulie, dimineața in jurul orei 3, am fost la majoratul unei bune prietene, acolo am întâlnit o tipa ... (vezi toată discuția)