avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident pe trecerea de pietoni

fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale.
Ce pedeapsa va primi autorul ?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:59, 3 Septembrie 2010
In afara pedepsei, care cu siguranta va fi cu suspendarea executarii pedepsei, puteti obtine despagubiri morale si materiale de la societatea de asigurari. Angajati un avocat care va va sfatui pe parcursul procesului.
Cu stima, av. Tonica Daniela
de regula daca cel ce v-a lovit fiica nu are antecedente penale ,scapa cu suspendare plus plata cheltuielilor si daunelor pe care vi le acorda instanta.
avem vatamare corporala din culpa art. 184, C. pen., partea speciala. Infractiunea consta in savarsirea din culpa a unei lovituri sau a unor acte de violenta sau a oricarei alte fapte prin care s-a pricinuit unei persoane o vatamare ce a necesitat, pentru vindecare, ingrijiri medicale mai mult de 10 zile, precum si fapta din culpa prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita, pentru vindecare, ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile. in acest caz opereaza impacarea partilor, deci puteti recupera daunele materiale de la asigurator in baza unui dosar de dauna solid care sa contina toate chitantele, bonuri, etc si daune morale care nu pot fi cuantificate cu usurinta si se vor stabili de catre instanta, asta daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu vinovatul. Pedeapsa va fi cu suspendare pt autor, asta daca nu are antecedente penale.
3luni-2 ani sau amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina care imi poate schimba viata in rau! Dan Marian Dan Marian In decursul acestui an am avut o intamplare foarte nefericita mai exact un accident de masina in care am patruns pe contrasens lovind masina care se deplasa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala grava din culpa vasile1975bucataru vasile1975bucataru in data de 10 07 2011 in tip ce ma deplasam dinspre mun.gheorgheni spre toplita la volanul autoturismului marca mercedes in dreptul localitatii galautas am ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa in caz de accident ana-maria iacob ana-maria iacob buna ziua .Prietenul meu a facut acum 2 zile un accident ( a intrat cu masina intr-un pom ) si nu a fost singur in masina ci cu inca o persoana.El nu a avut ... (vezi toată discuția)