avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 dosare penala in aceas zi !?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 dosare penala in aceas zi !?

Buna, pentru o infractiune rutiera in care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o alcolemie de peste 0,8 in aer respirat iar dupa cateva ore este oprit din nou de un alt echipaj se pot intocmi 2 dosare penale la un interval asa scurt? Unul pentru alcol si un altul pentru conducere cu permisul suspendat?
Da este posibil, a condus avand dreptul de conducere suspendat.
Nu va faceti probleme cu numarul de procese...., cele doua procese penale vor fi conexate sau in cel mai rau caz cele doua pedepse vor putea fi contopite!
adica la ce va referiti mai exact?
Sunt 2 fapte savarsite in momente diferite si s-au intocmit 2 dosare penale.
Probabil se vor reuni in faza de UP pentru o mai buna infaptuire a justitiei.
In cazul in care veti fi trimis in judecata si condamnat, fiind 2 infractiuni savarsite in concurs, se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.
ART. 39 c.p.
Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte şi se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-au stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
c) când s-au stabilit numai pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
d) când s-au stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă se aplică pedeapsa închisorii conform lit. b), la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii conform lit. c).
(2) Atunci când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoarea, dacă prin adăugare la pedeapsa cea mai mare a sporului de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite s-ar depăşi cu 10 ani sau mai mult maximul general al pedepsei închisorii, iar pentru cel puţin una dintre infracţiunile concurente pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 20 de ani sau mai mare, se poate aplica pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 dosare penale ripi ripi Buna ziua. Asi dori sa stiu ce patesc la doua dosare penale unu pt alcool al doilea pt dare si luare.Va multumesc (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni eduuard eduuard Concursul de infractiuni devine incident si in cazul infractiunilor pentru care s-au stabilit doar pedepse cu amenda? (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)