avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se mai percep cheltuieli de judecata daca am castigat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se mai percep cheltuieli de judecata daca am castigat partial in apel?

Prima instanta - de fond:
"Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta......... în contradictoriu cu pârâta ......., ca neîntemeiată. Obligă reclamanta să plătească pârâtei suma de 7048 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentand onorariul de avocat. Respinge cererea reclamantei de obligare a paratei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare"
sentinta data in apel:
"Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzelor cuprinse în art.......Obligă pârâta la restituirea sumelor percepute cu acest titlu la care se va adăuga dobânda legală de la data perceperii până la data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cu recurs în 15 zile de la comunicare."

"Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate".....: mai am de platit cheltuielile de judecata daca am castigat chiar si partial?
Cel mai recent răspuns: Mia3 , utilizator 16:19, 5 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa s-ar parea caci aceasta dispozitie a primei instante nu s-a modificat, insa o apreciez ca pe o eroare a instantei atata timp cat ati castigat partial.

Temeiul acordarii cheltuielilor de judecata il constituie culpa reclamantului care a formulat o actiune neintemeiata, ce i a fost respinsa. Insa atata timp cat actiunea a fost admisa in parte dvs ati fi avut dreptul la parte din cheltuielile de judecata si nu parata.
Multumesc pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in anul 2020 am fost dat in judecata de catre o firma ... AndreiTAndrei AndreiTAndrei Bună ziua, In anul 2020 am fost dat in judecata de catre o firma de recuperari pentru o datorie din anul 2017. Dupa aproape 4 ani de procese, cu mentiunea ... (vezi toată discuția)