avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere preț!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere preț!

Buna seara! Am o nelămurire cu privire la reducerile directe de preț pe facturi platite pe loc sau bonuri de casa la clienti. Vorbim de comerț cu amănuntul! În perioada Black Friday am avut în magazin mai multe oferte..de exemplu la vânzări mai mari de 500 de lei se oferea pe bonul fiscal sau pe factură o reducere de 5%,dar nu ca discount pe factură ci pur și simplu programul scădea direct din prețul de vânzare ăia 5%. As vrea să știu dacă s a procedat corect și dacă această micșorare a prețului trebuie contabilizată cumva? Vorbim de plată pe loc a mărfii! Preturile au fost afișate cu reducere și fără reducere.

Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 23:21, 10 Decembrie 2017
In mod normal reducerea acordata trebuie mentionata distinct pe bonul fiscal.Da, se face inregistrarea in contabilitate deoarece trebuie sa descarcati aceasta reducere din adaosul comercial si tva-ul neexigibil incarcat la receptia marfii.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere direct pe factură! balanmariana. balanmariana. Buna seara! Am o nelămurire cu privire la reducerile de preț catre client, pe facturi platite pe loc sau bonuri de casa .Vorbim de comerț cu amănuntul! În ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)