avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul asociației de proprietari refuză ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul asociației de proprietari refuză să-mi încaseze plata întreținerii. Cum se poate rezolva, având în vedere că am încercat și cu o cerere plimbată prin mai multe birouri?

Administratorul asociatiatiei i-mi poate refuza plata intretinerii apartamentului ? Sunt casatorita in Grecia . In apartamentul meu locuieste mama mea care este in varsta de 84 de ani . In urma mai multor sesizari din partea mea si a mamei mele adresate administratorului asociatiei de proprietari ,acesta refuza sa o treaca pe lista de intretine . Cum se poate rezolva cazul avand in vedere ca mama este in varsta si nu se poate sa alerge pe la toate birourile ? Sesizarile noastre sunt urmatoarele : - locuiesc la etajul 7 al unui bloc din 8 etaje - de 2 ani proprietarul de la etajul superior s-a mutat si fiind ultimul cap de coloana a pus dopuri la calorifere ,urmand sa strice incalzirea pe coloana . Mama plateste conductele care trec prin apartament desi nu sunt calde deoarece proprietarul de la etajul 8 a facut modificari . Care este dreptul meu le proprietar sa platesc desi nu exista caldura decat daca dau drumul la calorifer se incalzesc doar din pardoseala pana in dreptul caloriferului. De ce trebuie sa platesc toata coloana de incalzire din apartament daca ea se incalzeste doar 1/3 ? De fiecare data cand merg in Romania ma plimb pe la toate birourile cu o cerere pe care toti refuza sa o ia spunand sa ma adresez administratorului care si acesta refuza ,spunand ca nu are ce sa-mi faca si trebuie sa platesc . O alta sesizare la administrator este ca mama spune ca deasupra locuieste cineva desi proprietarul s-a mutat ,aude galagie, apa multa si refuza sa o creada spune ca nu este nimeni acolo. Acum o saptamana s-a umplut peretele de apa asta fiind a 2-a oara. A facut sesizare administratorului spunand ca de sus a venit apa si ca urmare acesta avenit cu proprietara si au invitat-o pe mama sa urce sa vada ca nu locuieste nimeni acolo si ca apa nu este de la ei . Au urmat o serie de injurii ,amenintari din intre mama ,administrator si cei de la etj 8 iar ca urmare admnistratorul nu a mai trecut-o pe lista de intretinere . Unde trebuie sa plateasca si cat . Exista oare dreptate in lumea aceasta ? Va multumesc anticipat astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra . Sarbatori fericite !

Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:24, 11 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte multe litigii apar deoarece proprietarii nu isi cunosc drepturile si cui sa se adreseze.
Toate problemele pe care le intampina trebuie sa le discute cu presedintele asociatiei, asociatia nu este condusa de administrator. Sesizarile se adreseaza presedintelui si nu administratorului! Presedintele este reprezentantul legal al asociatiei, administratorul este un angajat al asociatiei asa cum este si femeia de serviciu.
Pe la ce birouri v-ati plimbat si in ce a constat cererea? In cazul in care nu rezolvati in cadrul asociatiei puteti sesiza serviciul de relatii cu asoc de propr din primarie si puteti ajunge si in instanta de judecata ptr a va apara drepturile.
Proprietarul care nu s-a mutat si nu locuieste nu are dreptul sa monteze dopuri si sa inchida coloana.

Articolul 14-Legea 23/2007
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

[ link extern ]

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care reprezinta si apara interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta
Adresati solicitare oficiala presedintelui de asociatie de proprietari
Administratorul de imobil nu are dreptul sa refuze nici o suma avansata de locatar pentru acoperire intretinere lunara
Incercati sa solutionati problema cu decenta,intelepciune si cu toleranta
Daca nu solutionati la nivelul imobilului de locuit in comun,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari
Succes !
Buna seara ,ma scuzati ca nu v-am raspuns mai devreme . Va multumesc pentru raspuns . Da m-ati intrebat unde am fost cu cererea. Am fost prima data la administrator mi-a spus ca nu stie despre ce este vorba ,am mers la DALKIA Termo Prahova din Ploiesti si nici acolo nu mi-au primit cererea , am mers mai departe la ISTA Ploiesti si nici acolo nu mi-au primit cererea m-au trimis la administrator cu ea dar au dat telefon administratorului si l-au intrebat de cazul meu . Acesta a spus ca stie ceva ,stie ca cei de sus au facut niste modificari dar ... Da am plecat si de acolo am mers la presedintele asociatiei de proprietari i-am spus despre ce e vorba si m-a lininistit citez: '' stati doamna linistita ca si la mine in bloc sa vedeti ce e !'' asta e legea dar domnul presedinte este prieten bun si vecin cu domnul administrator si asa mai departe asa cum este si domnul administrator prieten cu cei de la ISTA doar este unul dintre angajatii lor . Si m-am intors cu cerea mea inapoi la administrator ca sa o las dumnealui. Dar a refuzat-o si m-am intors cu ea acasa . Eu platesc, adica mama, caldura pe care nu o am adica acea cota parte de la tevile care trec prin apartament de doi ani de zile degeaba ,la grupul sanitar nici nu exista acele tevi ele sunt bagate printr-o masca din constructie sunt asa deci caldura aceea se duce prin masca nu in grupul sanitar. Va multumesc inca odata ! Acest caz se intampla in municipiul Ploiesti .
DAIO a scris:


m-a lininistit citez: '' stati doamna linistita ca si la mine in bloc sa vedeti ce e !''


Concret,domnul presedinte al asociatiei dv de proprietari unde locuieste ?
Nu este membru proprietar in imobil al carui reprezentant legal este ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Se pare ca sunteti o forumista cu vechime, din aceasta cauza am ramas consternat cand adresati userului DAIO o intrebare de genul -
Concret,domnul presedinte al asociatiei dv de proprietari unde locuieste ?
Nu este membru proprietar in imobil al carui reprezentant legal este ?


Poate ma intrebati si pe mine si v-as raspunde ca presedintele nostru are o proprietate la unul din cele 11 blocuri (19 scari)... Asadar, daca este presedintele nostru, ales in AG, dar locuieste la 500 m de sediul asociatiei, nu ma poate reprezenta?
Eu stiu ce ati vrut sa intrebati, dar doamna, precis nu stie despre ce este vorba, asa ca mai rau o incurcati. Se poate doamna?
...................................................
@DAIO,
Probabil ca este mai greu sa rezolvati aceasta problema din Grecia, insa nu este imposibil. Trebuie sa aflati o adresa de mail a asociatiei, daca nu, atunci trimiteti o scrisoare recomandata, pe adresa asociatiei, informati conducerea as. prop. despre toate aspectele aratate pana acum.
Ideal ar fi ca mama dvs. sa mai aiba pe cineva pe langa dansa, cineva care sa se impuna cumva in fata celor de la asociatie.
Asa cum ati si remarcat, nu te poti adresa cu astfel de cereri la furnizorul de energie termica si nici la firma care factureaza costurile cu incalzirea. Legatura ce-a mai buna este ce-a cu as. prop.
Vedeti, poate mai sunt vecini binevoitori in scara care sa o ajute.

Chiar nu am inteles faza cu:
In urma mai multor sesizari din partea mea si a mamei mele adresate administratorului asociatiei de proprietari ,acesta refuza sa o treaca pe lista de intretine
Mai exact, despre ce este vorba, nu am mai auzit asa ceva pana acum!!!
Dvs. proprietarul locuintei ar trebui sa contestati imediat costurile repartizate, imediat ce lista de plata este afisata. Intr-un fel sau altul, trebuie sa se rezolve.
Cei de la ISTA - care calculeaza costurile cu incalzirea locuintei ar trebui invitati la fata locului sa i-a cunostinta de tevile reci, insa asa cum am mai spus, totul se face prin intermediul as. prop.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli caldura apartament debransat nykol2575 nykol2575 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie: anul acesta scara de bloc in care locuiesc s-a racordat la gaze. Doar eu m-am debransat ... (vezi toată discuția)
Refuz implicare administrator de bloc Issabella99 Issabella99 Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc de 4 etaje.Vecinul de la etajul 4,de pe coloana mea,are o defectiune la instalatia sanitara,care produce efecte ... (vezi toată discuția)
Urgent, pb asociație de proprietari AuraDM AuraDM Buna seara, stimați domni si stimate doamne! Problema este simpla, discutam despre un bloc de proprietari, 19 apartamente cu 2 si 3 camere. Din cele 19 ... (vezi toată discuția)