avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitaţie Poliţia Locală
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitaţie Poliţia Locală

Bună.

Fratele meu a primit o invitaţie de a se prezenta la sediul Poliţiei Locale din oraşul nostru, Arad, în legatură cu o contravenţie rutieră pentru o parcare neregulamentară, pentru a se stabili cine a condus la data respectivă maşina, pentru a se încheia un proces verbal cu amendă pe numele şoferului.

Întrebarea ar fi, este legală o astfel de invitaţie? Conform "ICCJ 11/2017" am citit că nu au acest drept.

Vreau să menţionez faptul că această stradă a fost reasfaltată şi modificată aproximativ cu un an în urmă. A deschis în urmă cu vreo 2 ani, poate 3 un local de lux care este frecventat adesea de oameni importanţi ai oraşului, odată cu apariţia acestui local mai marii ai oraşului au decis că această trebuie modificată şi anume că e nevoie de un trotuar mai lat, desigur pentru a exista spaţiul necesar amplasării unei terase pentru acest local, nu pentru că oamenii nu au avut loc suficient pe trotuar. În urma modificărilor aduse locurile legale de parcare au ajuns de la aproximativ 40-45 la doar 12 + 3 locuri închriate, acum mașinile pot fi parcate regulamentar doar pe partea dreaptă a străzii, pe partea stângă imediat după localul cu terasa există un indicator de interzicere a opririi, în ciuda faptului că există spaţiul necesar pentru marcarea şi parcarea regulamentară pentru 10 autovehicule. Poliţia Locală şi-a făcut obicei să vină aproape în fiecare dimineaţă pentru a amenda şoferii pe care îi prind că se urcă în maşinile parcate pe această parte stângă a străzii. Doar că, acuma nu s-a mai întâmplat să amendeze doar la prezenţa la bordul autovehicului al şoferului, ci de data asta au trimis o invitaţie acasă. Mâine am să revin cu poze cu acaestă stradă.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:57, 15 Decembrie 2017
Am vrut să ataşez o poză cu această invitaţie, însă din păcate nu văd niciunde optiunea de a ataşa poze, deci din păcate nu voi putea să trimit nici poze cu strada despre care este vorba.

Puteti posta fisiere jpeg prin incarcare pe un site specializat si apoi copierea link-ului in mesaj, de ex. Postimage.org.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
parlucian a scris:


Întrebarea ar fi, este legală o astfel de invitaţie? Conform "ICCJ 11/2017" am citit că nu au acest drept.

Nu este legala o astfel de invitatie, ati citit bine. Fratele dvs. nu trebuie sa faca nimic. Daca invitatia ar veni de la politia rutiera, atunci trebuie sa raspunda acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care va primi un proces verbal prin care este sanctionat pentru ca nu a comunicat numele persoanei sau pentru parcare neregulamentara trebuie sa conteste pv in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria indicata in pv.
Daca PL obtine pe alta cale numele "proprietarului", apeland vreo baza de date a primariei pentru locuri de parcare concesionate (de ex.), tot exista motive ptr contestarea pv.
Pentru parcare neregulamentara sanctiunea trebuie aplicata conducatorului auto si nu proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare dumitrubololoi dumitrubololoi Buna ziua. Am primit o amenda de la politia locala Tg-Jiu pentru parcare pe loc rezervat persoanelor cu handicap. Nu fac asa ceva daca sunt constient ca acel ... (vezi toată discuția)