avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident de muncă mortal. Pot cere ca firma să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident de muncă mortal. Pot cere ca firma să suporte daunele morale și materiale la care am fost obligată în solidar?

În urma unui accident de muncă soldat cu moartea a două muncitoare care lucrau în secția pe care o conduceam, am fost condamnat și obligat la plata unor daune morale și materiale alături de directorii fabricii, în solidar cu partea responsabil civilmente, respectiv, fabrica. Cauza accidentului s-a dovedit a fi, folosirea ilegală a unei materii prime, folosire, care a adus un beneficiu considerabil fabricii. Fabrica după ce a plătit pagubele s-a îndreptat împotriva noastră, pentru recuperarea banilor. Am dreptul să cer ca din acest beneficiu fabrica să suporte toate aceste cheltuieli? Dacă da, ce trebuie să fac?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:34, 17 Decembrie 2017
In ce mod s-a indreptat firma impotriva dvs. pentru recuperarea pagubelor in conditiile in care a fost parte civilmente responsabila, cu cota parte de plata, ca urmare a folosirii ilegale de materii prime ?
Numai daca s-a platit tot, initial, de catre fabrica (inclusiv partea dvs. din daune si cheltuielile de judecata) si se doreste recuperarea acestei parti din daunele si cheltuielile totale aprobate de instanta de judecata.
Orice cerere ati face, este dreptul dvs. de a cere, dar nu si obligatia de a se aproba si ma refer la o instanta de judecata.
Menționez că uzina a folosit , ilegal, o materie primă. Mi-a impus-o pentru a lucra cu ea, eu neștiind ilegalitatea, și în urma producției, ea a avut un beneficiu, Vă întrebam, dacă am merge în instanță, am avea câștig de cauză, ca uzina să suporte toate daunele materiale și morale, având în vedere beneficiul ilicit obținut, cu mult mai mare decât daunele.
Mai trebuie spus, că materia primă folosită, avea valoare comercială zero. De aici și profitul de care vorbesc.
Cauza privind accidentul de munca inteleg ca s-a judecat si ati primit condamnare si sa platiti daune materiale si daune morale impreuna cu alte persoane plus firma ca parte civilmente responsabila.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instnata. In conditiile deja mentionate de dvs. nu cred sa aveti vreo sansa deschizand un nou proces impotriva firmei pe motiv ca nu ati stiut si ati fost obligata sa utilizati materia prima respectiva. Acest motiv presupun ca l-ati invocat si in primul proces. Presupun ca de venitul necuvenit ati beneficiat si dvs.
Nu, nu am beneficiat de absolut nimic, iar materia primă a fost introdusă în baza unei tehnologii aprobate, emisă de compartimentul proiectări. Din păcate în procesul încheiat nu am făcut referire la beneficiul obținut de firmă.

Alte discuții în legătură

Despagubire casco in caz de deces andreea-stan andreea-stan Buna seara! In urma cu doi ani , cu masina unei firme s-a produs un accident soldat cu decesul pasagerului din dreapta. Soferul nu a patit nimic iar casco ... (vezi toată discuția)
Daune in urma unui accident de circulatie costyseby costyseby intr-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane dosarul a ajuns in instanta si s-a dat si o hotarare dupa cum urmeaza: - soferul a primit 1.4 ani ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa art 184 al 2 ,4 masterguni masterguni buna numele meu este florin si in anul 2007 am avut un accident de circulatie care sa soldat cu o victima care a suferit o fractura in urma caruia a primit 45 ... (vezi toată discuția)