avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie

Buna ziua, am urmatoarea intrebare:

SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda)
SC Y SRL are in propietate 5 autoturisme.
Intrebarea este :
Se poate face un act aditional sau modifica contractul de imprumut, in asa fel incat cele 5 autoturisme sa reprezinte garantie pentru banii imprumutati?
Ideea e ca cele doua firma au cazut de acord la stingerea datoriei, si doresc transferul autoturismelor in patrimoniul SC X SRL, pe baza acelui contract, in care s a stipulat garantia, dupa o anumita perioada de neplata.

Daca este posibil, aveti si o baza legala care permite aceasta operatie?
Sau daca cu, ce alte metode mai sunt de stingere a datoriei, fara a se face facturi, care sa genereze impozite?


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 15:33, 16 Octombrie 2009
transferul de proprietate in acest caz, poate fi facut prin vanzare-cumparare, sau pur si simplu printr-un act aditional al contractului de imprumut, prin care se stipuleaza solutia de compensare si stingere a debitului
da, se poate face un act aditional.
se poate realiza stingerea imprumutului prin dare in plata, adica prin transferul dreptului de proprietate asupra masinilor in contul datoriei.
in ce priveste impozitele generate de emiterea facturilor, explicati la ce va referiti.
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca aveti baza legala, puteti va rog sa o precizati? Aceasta dare in plata, se poate face intre cele doua firme efectiv, sau necesita un notar?
Referitor la facturi.....ma refeream la faptul ca doream sa evit relatia comerciala de vanzare cumparare, care implica TVA, dar solutia dumneavoastra e ok, ma scuteste de vanzarea-cumpararea autoturismelor...

Va multumesc:)
Si inca ceva....pe baza acestui act aditional de dare in plata...pot face transferul de propietate?

Alte discuții în legătură

Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Problema fiscalitate tva victorn victorn IN LUNA AUGUST O SOCIETATE PLATITOARE DE TVA REALIZEAZA URMAT OPERATIUNI::: -EXPORTURI (IN AFARA COMUNITATII EU)IN VALOARE DE .....400.000LEI -LIVRARI DE ... (vezi toată discuția)
Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)