avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilantul anual obligatoriu SRLD
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilantul anual obligatoriu SRLD

Pentru un SRLD care are zero activitate, zero angajati, este obligatoriu bilantul si inventarul anual?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:28, 29 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca a mai avut depus vreodata sit financiare anuale.
Ioan Petru Butariu a scris:

Da, daca a mai avut depus vreodata sit financiare anuale.


Este primul final de an, firma a fost infiintata in mai 2017. Inteleg ca nu este obligatoriu? Imi puteti arata va rog frumos o sursa, un cadru legislativ unde m-as putea informa mai detaliat?
Multumesc anticipat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 82/1991:

Art. 36.
(2) Persoanele juridice care de la constituire nu au desfăşurat activitate, precum şi subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire nu au desfăşurat activitate, depun o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru nedepunere bilant DanielMi DanielMi Buna ziua, Am un SRL infintat in anul 2011 dar in 2012,2013,2014 firma nu am avut deloc activitate si nici contabil. Datorita acestei situatii, ... (vezi toată discuția)
Bilant srl infiintat in decembrie 2012 florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, pentru un SRL infiintat in decembrie 2012 este necesar sa se depuna bilant daca nu a avut activitate? multumesc. (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)