avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni

Buna ziua

Sotia mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Politia a constatat vina soferului, de neacordare prioritate. Sotia are acum un picior in gips, cateva copci la o mana si mai multe contuzii la cap si corporale. Este in concediu medical, nu a fost internata. Au trecut 3 zile de la accident, nu a dat declaratie inca la politie. Ce ar trebui sa facem?
Cel mai recent răspuns: , 14:31, 21 Decembrie 2017
Aveti dreptul sa depuneti plangere prealabila in termen de 3 luni de la momentul in care ati aflat de savarsirea faptei. Trebuie sa scoateti CML.
Daca sotia nu va avea una din consecintele de la art. 193 alin.1 c.p. trecute in CML, in cauza penala se va dispune clasarea.
Aveti dreptul in aceasta situatie sa va indreptati catre instanta civila pentru acordarea de despagubiri.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
....................................
Trebuie sa faceti plangere penala in termen de 3 luni. De asemenea, sa incercati sa obtineti un certificat medico-legal de la IML. Daca in certificat va fi trecut la concluzii ca i-a fost pusa in primejdie viata doamnei, sau ca in urma acestuia va ramane cu o infirmitate sau vor rezulta ca ingrijiri medicale cel putin 91 zile, atunci veti putea merge mai departe cu dosarul penal. Daca nu, aveti deschisa posibilitatea de a va fi acoperite prejudiciile pe calea unei actiuni civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa dio2016 dio2016 Buna seara O persoana care in urma unui accident de circulatie s-a considerat victima in ce termen are dreptul sa faca plangere pentru vatamare ... (vezi toată discuția)
Accident, propunere impacare roxdeea roxdeea am avut un accident,am pierdut controlul volanului si am intrat in altcnv pe contrasens. Nimeni nu a fost rănit grav,le am dat asigurarea pt masina si unul ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)