avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara - cumpărătorul mașinii mele își vrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara - cumpărătorul mașinii mele își vrea banii înapoi

Va rog din suflet sa imi raspundeti daca am vandut o masina adusa de cineva din italia pe numel e meu .si eu am vandut o mai departe la un cetatean .dupa 2 saptamani ma sunat .ca nu mai vrea masina .ca are de bagat multi bani
.ca ma da in judecata pt inselaciune..ce pot sa fac ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:54, 23 Decembrie 2017
Pentru înșelăciune nu cred ar putea, dar există răspunderea pentru vicii ascunse în cazul dvs.
Nu se poate da in judecata pentru inselaciune, pentru ca inselaciunea este o infractiune, situatie in care subiect principal al raportului de drept penal este statul ca reprezentant al societatii (care se exercita prin intermediul organelor de cercetare penala). Cu alte cuvinte, pentru inselaciune se poate depune o plangere.
Ce se poate face in situatia dvs? Daca va stiti vinovat, returnati banii si preluati masina, daca va stiti nevinovat remediati problema tehnica sau returnati o parte din banii primiti asa incat suma platita de cumparator sa corespunda valorii reale a masinii.
Temeiul juridic este ~ garantia contra viciilor bunului vandut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
trandafir2, moderator
Anterior incheierii documentelor de achizitie vehicul,cumparatorul a desfasurat demersuri pentru verificare tehnica vehicul ?
Daca nu detine document care sa ateste starea tehnica a vehiculului la momentul achizitiei,cumparatorului ii va fi greu sa demonstreze ca defectiunile pe care le invoca sunt anterioare momentului achizitiei auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cumparat cu vicii ascunse, pot recupera din banii dati? ContSters314958 ContSters314958 buna ziua, am cumparat acum 3 zile cu contract de vanzare cumparare un autoturism de la o persoane fizica. azi am fost cu el in servis pentru o constatare ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, proprietar nou nemultumit Bogdang9 Bogdang9 Buna ziua, Recent am postat un anunt de vanzare a masinii, am fost contactat de un domn iar dupa ce a vazut, a verificat si testat masina, am cazut de acord ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)