avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incetare calitate consilier local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incetare calitate consilier local

Daca un consilier local lipseste nemotivat de la 3 sedinte consecutive iar la a 4-a lipseste fiind in conceiu medical ii inceteaza de drept calitatea de consilier local ori se ia in considerare faptul ca la a 4-a sedinta a lipsit motivat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 29 Decembrie 2017
Calitatea de consilier local sau de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului într-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizării acesteia;
d) lipsa nemotivată de la mai mult de 3 ședințe ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu excepția cazurilor prevăzute de lege;
f) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitiva, la o pedeapsa privativă de libertate;g) punerea sub interdicție judecătorească;
h) pierderea drepturilor electorale;
h^1) pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a carei lista a fost ales.

Nu-i inceteaza de drept calitatea , intrucat se ia in considerare faptul ca la a 4-a sedinta a lipsit motivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul local care este bolnav se poate invoi? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca,in situatia in care a suferit o operatie,un consiler local poate primi indemnizatia si pentru sedintele la care a lipsit. De catre cine ... (vezi toată discuția)
Consilier exclus luciaemilia luciaemilia prin casatorie am luat si numele sotuluisi am pastrat si numele de fata,in anul 2006 am divortat si fostul sot a cerut sa revenim la numele anteriare,eu nu am ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)