avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... S-a aprobat deja legea invatamantului obligatoriu ptr ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

S-a aprobat deja legea invatamantului obligatoriu ptr permisul auto?

Un an nou fericit!
Doresc sa aflu daca s-a aprobat deja legea celor 10 clase obligatorii pentru a putea absolvi scoala de soferi - nu reusesc sa gasesc informatii concludente decat despre faza de proiect a acestei legi.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 2 Ianuarie 2018
"... Legea in vigoare nu precizeaza numarul de clase pe care ar trebui sa il aiba doritorii de permis de conducere, indiferent ca e vorba de permis categoria B sau orice alta categorie. Important este sa ai un nivel de studii care sa-ti permita sa citesti si sa intelegi legislatia, intrebarile la examenul teoretic si sa participi la examenul practic.

Insa lucrurile s-ar putea schimba in viitorul apropiat. Conform Strategiei pentru siguranta rutiera 2016 – 2020, se va impune finalizarea invatamantului minim obligatoriu, care, conform legii educatiei, este de 10 clase. Strategia pentru siguranta rutiera nu a fost inca aprobata in Parlament, insa, odata cu aprobarea ei, raspunsul la intrebarea in legatura cu cate clase tebuie sa ai pentru scoala de soferi va fi clar: 10 clase! In viitorul apropiat, cei care nu vor avea 10 clase nu se vor putea inscrie la examenul auto."
[ link extern ] /
Da, acelasi articol l-am gasit si eu dar este datat Iunie 2017. Deci presupun ca inca nu s-a adoptat legea (?) Multumesc!
Din cate cunosc ..nu s-a adoptat un act normativ in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai da legea in care sa ai 10 clase pentru permis? Corina271 Corina271 Buna ziua! Se mai da legea in care sa ai 10 clase din luna iulie pentru a obține permisul de conducere? Sau s-a mai amânat? (vezi toată discuția)
Permis moped Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu La multi si fericiti ani! Doresc sa stiu daca in Republica noastra Europeana Romania, legea este retroactiva?! Pe scurt: am obtinut permis de conducere pentru ... (vezi toată discuția)
O intrebare despre scoala de soferi lusyana lusyana vreau sa stiu...fiecare document de la dosar dupa cat timp expira?! si care anume... si mai vreau sa stiu daca am inceput scoala de soferi pe data de 10 .10 ... (vezi toată discuția)