Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita pe numele tatalui

Salut, tatal meu a facut mai multe imprumuturi la mai multe banci pentru el si un var de al sau in urma cu cativa ani. Dupa criza financiara afacerile lui au intrat in faliment si am fost nevoiti sa plec in afara, insa nu am reusit nici acum sa platim toate datoriile. Chiar si la momentul actual primim acasa scrisori de la diferite banci si firme de recuperare precum ca ne vor lua bunurile.

Tin sa precizez ca parintii mei nu au nimic pe numele lor, casa, masinile si tot ce avem este pe numele meu, iar recent am primit o scrisoare de la o firma de recuperare (nu stiu exact nu am mai luat legatura cu tatal meu) precum ca au dreptul de a ne lua bunuri din casa chiar daca nu sunt pe numele tatalui meu (oricum nu avem cum dovedii ca nu el a cumparat mobila si electronicele din casa...). Momentan niste banci deja opresc o parte din pensia tatalui.

As vrea sa stiu daca este adevarat, daca pot lua din casa sau chiar masina, acestea fiind toate pe numele meu, si daca mai are rost sa investim bani in casa, momentan tot ce strangem trimitem in Romania, si de curant as dorii sa imi achizitionez o masina, dar nu mai are rost daca acestia mi-o pot lua.. Tin sa precizez ca am 18 ani, si ca nu am niciun credit la banca pe numele meu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:07, 3 Ianuarie 2018
Cum au ajuns casa si masinile pe numele dvs si cand ? dupa ce a vazut tata ca nu mai poate plati, vi le-a transferat ?
Este foarte important cum s-a facut transferul bunurilor. Daca se dovedeste ca a fost facut in dauna creditorilor, le puteti pierde.
Casa si nimic din bunuri nu au fost luate cu banii din credit. Casa mi-a fost 'donata' de catre bunicul meu prin 'uzufruct' cand eu aveam 10 ani. Parintii mei apucase-ra sa vanda casa pe care o aveam inainte si au reusit sa cumpere alta, dar prin bunicul meu.

Si nu, nu imi dadu-se casa pe numele meu cand a observat ca nu mai poate sa plateasca, bancile erau pe urmele lui de aproape 1 an sau 2 deja inainte sa vanda vechea casa care era pusa 'gaj'.

Teoretic si practic nu ar avea nimeni dreptul sa ia casa sau bunurile din acestea, acum ca sunt major totul imi vine de drept iar parintii mei pot spune ca sunt stabiliti in afara si ca nu au nici aici nimic pe numele lor. Acum nu stiu, nu am studiat prea bine legile Romaniei... la ce tara e, o noua lege se poate da chiar si acum...
Nu conteaza pe ce bani s-au cumparat bunurile, ci daca au fost ale parintilor dvs sa nu vi le fi vandut dvs sau donat, sa nu existe o legatura directa cumva.
Altfel, nu raspundeti cu bunurile dvs pt datoriile tatalui, numai bunurile parintilor sunt cautate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire ContSters433789 ContSters433789 Bună ziua . Am 18 ani și o soră mai mare . În prezent locuim cu părinții și bunica din partea tatălui în casa bunicii care a fost donata de bunica, ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca o donatie? Ama81 Ama81 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema cu privire la un teren primit prin donatie de la parinti. Terenul l-am primit prin act de donatie acum cateva luni, ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit la banca deeautza deeautza buna ziua, am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau ... (vezi toată discuția)