avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in specialitatea studiilor

Va solicit repectuos un punct de vedere, cu privire la vechimea in specialitatea studiilor.
Am indeplinit functia de agent de politie, timp de 23 de ani, cerințele de incadrare a postului fiind de studii medii. Din anul 2006 am indeplinit si functia de organ de cercetare penala al politiei judiciare, iar in anul 2011 am absolvit facultatea de drept cu diploma de licenta in drept. Avand in vedere faptul ca am desfasurat activitate de cercetare penala, aspect consemnat si in fisa postului, lucrând efectiv in domeniul specializarii din diploma de licenta, se poate considera, perioada de la data absolvirii facultatii de drept, respectiv 2011 si pana la 28.08.2017, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice ? Cum se poate proba, la un eventual concurs, vechimea in specialitatea studiilor, in situatia expusa mai sus ?
Va multumesc !
Cu deosebita stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 6 Ianuarie 2018
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice - experiența dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România.
Acest lucru e valabil in cazul funcționarului public sau personalului contractual din sistemul bugetar?????
Definitia este preluata din HG 611/2008 aplicabila functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcþiei publice ady65 ady65 Se constitue vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii unei functii publice, si perioada in care o persoana care are diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate nicucont nicucont Sunt absolvent al unei facultati cu profil economic dar indeplinesc o functie cu studii medii in cadrul unei primarii (referent contabil). Se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate pap pap PUTETI VA ROG SA MA JUTATI SI PE MINE, am urmatoarea intrebare daca o pesoana are un cabinet individual de avocat , pe diploma de facultate scrie LICENTIAT IN ... (vezi toată discuția)