avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca desfacut,; Demisie: Altele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca desfacut,; Demisie: Altele

Buna ziua,
Sunt intr o situatie putin mai speciala si nu stiu cum sa procedez. Am fost si cred ca mai sunt angajat la o firma de constructii,ca sef de echipa,din anul 2015,(in santier aveam si o masina a firmei pt aprovizionarea cu materiale),In 20 decembrie 2016 am fost informat de catre dir firmei ca se inchide santierul si voi fi anuntat dupa sarbatori cand se incepe treaba.Am fost sunat de catre director la inceputul lunii februarie spunandumi sa duc masina la firma,eu avand domiciliul in alta localitate fata de firma, i am raspuns ca masina are ITP expirat si nu pot circula cu ea. La sfarsitul lunii februarie s-a deplasat directorul la domiciliul meu si i-am predat unele documente si cheia de la santierul unde lucram, urmand sa vina in saptamana urmatoare cu o platforma sa ia masina pt ITP si sa imi comunice cand incep munca.De atunci nu m a mai sunat dar nici nu a raspuns la telefoanele mele.In perioada iulie-decembrie 2017 am fost plecat din tara,cand m am intors masina nu mai era unde o parcasem, spunandu mi vecinii ca a fost luata prin octombrie cu o platforma,cred ei de la primarie.Intrebarea este:1: daca nu am semnat nimic de luare in primire pot fi acuzat de disparitia ei?(masina fiind parcata pe domeniul public)si 2:unde sa ma adresez daca mai figurez ca angajat al firmei? La anaf am verificat si fgurez cu salarii platite pana in octombrie 2017,eu neprimind nici un ban.In speranta unor raspunsuri va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: yogub , utilizator 17:14, 4 Ianuarie 2018
Daca nu ati luat masina in primire , atunci in ce baza ati circulat cu aceasta?

Sesizati ITM-ul cu privire la incetarea c.i.m..
Va multumesc in legatura cu ITM-ul.,Dar daca domiciliul este in alta localitate fata de sediul firmei,unde ma adresez. iar in privinta masinii,pur si simplu mi-a dat cheile si certificatul si am circulat, fara nici o alta hartie.
Va adresati ITM-ului din raza caruia are sediul social angajatorul.

Despre masina, puteti intreba la institutiile statului sau chiar pe fostul patron.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Atâta vreme cât nu s-a îndeplinit procedura legală de desfacere a unui contract individual de muncă dumneavoastră sunteți salariat al societății respective. Potrivit Legii nr 53/2003, Codul Muncii, Contractul de muncă poate înceta de drept, prin acordul părților sau ca urmare a voinței unilaterale a unei din părți. Din informațiile date de dumneavoastră rezultă că nu vă aflați în situația existenței unei cauze pentru încetarea de drept a contractului sau că v-ați dat acordul pentru încetare. Prin urmare contractul de muncă putea fi desfăcut ca urmare a voinței unilaterale a angajatorului, prin conceduere (din motive neimputabile sau imputabile salariatului). Sunt mai multe aspecte ce pot fi analizate aici dar, pe scurt, ar fi trebuit să existe o decizie de concediere, motivată, iar dacă aceasta concediere este ca urmare a unei abateri disciplinare, ar fi trebuit să existe o cercetare disciplinară prealabilă, să fiți chemat pentru a da explicații, să vi se comunice în scris decizia șamd.
Astfel, pentru soluționarea acestui conflict de muncă puteți încerca varianta amiabilă a unei medieri sau vă puteți adresa instanței judecătorești.
În ceea ce privește autoturismul încredințat atâta vreme cât nu vi s-a dat în primire, printr-un document scris mașina și mai mult decât atât v-au fost retrase toate actele mașinii, fără de care nu puteți circula nu purtați răspunderea în ceea ce privește paza bunului.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă perioadă determinată lia87 lia87 În ce condiții este posibilă desfacerea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată înaintea expirării termenului acestuia? (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului edit1976 edit1976 buna ziua eu am fost dat afara din servici ca intro seara am plecat de la locul de munca mai de vreme cu o ora .dar ca intelegeti intelegerea cu patronul a ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene posdru - desfacere contract de munca elena_stancu elena_stancu Buna ziua, doresc sa imi spuneti, va rog, cum se procedeaza pentru desfacerea unui contract de munca facut pe durata nedeterminata pentru un proiect POSDRU, ... (vezi toată discuția)