avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare padure

Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de lei. si maxim 13500000 lei. Am gasit un cumparator dar nu o pot vinde cu 926080 lei . Ce sa fac in aceasta situatie ?
Pai dvs vindeti la suprafata, la metri patrati, nu la metri cubi de lemn.
Cand vindeti un teren pe care e cultivat porumb, vindeti terenul, nu papusoiul.
Iar metrul patrat de teren paduri are o evaluare mult mai mica.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
raluk0207, utilizator
raluk0207 pai atata timp cat terenul de 100 de ha este ocupat de arbori care au in total 30000 de metri cubi de lemn, inseamna ca vand si suprafata de 100 de ha, dar si arborii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu nu .
Vindeti terenul. Cu ce e plantat nu are nicio relevanta. Se vinde terenul arabil, nu si culturile. Apoi, cum apreciati dvs cati mc de paduri sunt?Eu, cumparator nu pot sa platesc pentru ceva ce nu stiu daca si cum o sa exploatez. Trebuie anumite autorizatii, avize conditii pentru a taia copaci, la nu stiu cati arbori taiati trebuie plantati altii in loc, apoi pana la mc de lemn trebuie taiate frunzele, crengile, poate sunt copaci putreziti, uscati. Mie nu imi foloseste la nimic sa cumpar arborii. Iar juridic vorbind, e absurd.
Nu va suparati, dar asta e ultima găselniţă in materie de vândut păduri. Sa vindem copacii.
E o speta celebra cu un arab care nu cumpara terenul, ci mc de lemn.
Doamna, nu intelegeti nimic, sau va faceti ca nu intelegeti. Pai se face amenajament la padure, sunt specialisti care spun cati metri cubi de padure se pot taia, dar Dumneavoastra habar nu aveti, vorbiti ca sa va aflati in treaba. Daca nu va pricepeti mai bine pastrati-va ideile lipsite de logica pentru dumneavoastra.
Interventie moderator

@ Hamarsold100

Inainte de a face anumite afirmatii despre cei care posteaza, fie ca ne place sau nu raspunsurile lor, pentru a evita pe viitor anumite sanctiuni , va invit sa aveti un comportament civilizat care impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
Va multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Persoana fizica - impozit din venit vanzare arbori pe picior andreipalcu andreipalcu Buna ziua. Detin in proprietate un teren in cf este titlu de faneata. Mentionez faptul ca terenul nu este inclus in fondul forestier national si nu are ... (vezi toată discuția)
cati mc de lemne am dreptul sa iau din padurea mea? gorjean50 gorjean50 am 9,2 ha de padure pentru care platesc toate darile catre ocolul silvic (paza.. ) .Cati mc de lemn am voie sa iau pe an pe ha cf legii (sigur, contra plata ) ... (vezi toată discuția)
Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)