avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Bunicul meu a lăsat prin testament toate bunurile soției sale care mai trăiește și azi.,,tocmai pentru a nu moșteni și fiul din altă căsătorie frate vitreg cu tatăl meu... În acest sens mai moștenește ceva tata și unchiul meu la data deschiderii succesiunii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:06, 6 Ianuarie 2018
ambii copii sunt mostenitori rezervatari, asa ca daca bunicul i-a lasat tot ce are nevestei sale, copiii pot culege doar rezerva, jumatate din cat ar fi mostenit legal, adica 3/8 din ce intra in masa succesorala.
Bunicul mai traieste si daca nu, cand a decedat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mama mea a decedat. ea era unica mostenitoare ... litan litan Dezbatere succesiune Mama mea a decedat. Ea era unica monestenitoare a parintilor ei,decedati. A făcut succesiunea si a devenit proprietara bunurilor ce au ... (vezi toată discuția)