avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune

Un medic angajat la stat care directioneaza pacientii catre cabinetul sau particular savarseste o infractiune? Contravine acest fapt vreunei legi? Se poate pedepsi?
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:44, 7 Ianuarie 2018
Depinde ce înțelegeți prin direcționează, respectiv îi constrânge, îi informează, le recomandă, le sugerează, îi strânge cu ușa, etc / în principiu poate fi incidenta o faptă penală din sfera infracțiunilor de serviciu.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
spune ca nu este ecograf numai la cabinetul sau particular(evident este o minciuna)daca vrei sa ti puna un diagnostic si tratament trebuie sa mergi la ecograf. iti spune ca faci ce vrei doar este vorba de sanatatea ta. Alegi sa mergi sa platesti la acel cabinet 150 lei sau ramai netratat. Cu ecografia de la privat te intorci la stat unde medicul continua consultatia. Unde a si putea depune o plangere sau sesizare?
La colegiul medicilor sau la politie, insa doar bazat pe faptul ca "spune ca ..." nu cred ca este sustenabila reclamatia. Dar puteti sa incercati daca fapta se dovedeste a fi un abuz..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pacientului Georgia55 Georgia55 As dori sa stiu daca un cabinet medical, fie el privat, dar cu contract cu CAS, are dreptul legal sa refuze un pacient la un moment dat, in mod absolut ... (vezi toată discuția)
Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical rezultat în urma unei consultaţii la o clinică privată de top elenagabi elenagabi Va rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat legat de o problemă mai puţin obişnuită. Am descoperit recent că am nişte probleme de sănătate. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Amenintare danmdll danmdll Buna ziua, Dacă am fost amenințat, înjurat si eu am reușit să inregistrez audio tot, am 5 martori, am sanse să castig un proces? Va rog sa imi spuneți ... (vezi toată discuția)