avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVA

Reprezint o firma care s-a inscris in sistemul Split TVA, benevol, pe vechea ordonanta. Doresc sa stiu daca acum cand s-a modificat ordonanata si a devenit lege, iar obligativitatea nu mai este pentru toate firmele, mai trebuie sa stau in sistem 12 luni. Mentinez ca firma mea nu se incadreaza in cerintele noii legi split TVA.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:56, 11 Ianuarie 2018
Asa cum a fost modificata de Legea 275/2017, OG 23/2017 prevede:

Art. 2.
(2) Persoanele impozabile şi instituţiile publice, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, altele decât cele prevăzute la alin. (1), pot opta pentru plata defalcată a TVA. Persoanele care optează pentru aplicarea plăţii defalcate a TVA notifică organul fiscal competent în acest sens.

(10) Persoanele prevăzute la alin. (2) pot renunţa la aplicarea mecanismului plăţii defalcate a TVA la sfârşitul anului fiscal, dar nu mai devreme de un an de la data la care au fost înscrişi în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA, dacă nu se află în niciuna dintre situaţiile prevăzute la alin. (1), prin depunerea unei notificări în acest scop la organul fiscal competent. Radierea din Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA se face de către organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data depunerii notificării.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata defalcata tva marga7 marga7 As vrea sa stiu daca societatea care doreste sa opteze pentru plata defalcata a tva de la 01 octombrie 2017 si nu are tva la incasare, a depus decont si a ... (vezi toată discuția)
Split tva roxanagheorghe1976 roxanagheorghe1976 Buna ziua, Incepand cu data de 1 martie societatea noastra a intrat pe TVA split. Putem achita din contul de tva , tva-ul de pe o factura de furnizor din 2017 ... (vezi toată discuția)
Split tva Calin Oachis Calin Oachis Buna ziua, conform Ordonantei Nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, \"Persoanele impozabile și instituțiile publice, înregistrate în scopuri de TVA ... (vezi toată discuția)