avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legea falimentului personal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legea falimentului personal

Buna ziua!
Am o problema..as zice existential pentru mine.
In 2008 am luat impreuma cu sotul,un credit cu ipoteca pe casa mostenire de la parintii sotului meu(era unic proprietar).Eu sunt codebitor.Pana in 2016 am platit doar dobanzi si aproximativ 1% din valoarea creditului.
Creditul este pe numele sotului si nu s-a facut/cerut asigurare pe viata.
In 2016 sotul meu a decedat(infarct..in 2 ore).M-am trezit singura si cu niste datorii imense.Mai am in credit plus restante mari la gaze,impozit..acum am in jur de 80000€.
In 2015 am ramas si fara loc de munca si nu mai reusesc sa gasesc nimic(e foarte)greu in zona in care locuiesc)
Asa ca astept aceasta lege a falimentului personal ca pe aer
Bineinteles ca nu am mai platit nimic,s-a ajuns la executare silita si i-am dat in judecata sperand sa trag de timp si sa reusesc eu sa vand eu casa la valoarea tuturor datoriilor.
Puteti sa-mi spuneti daca legea s-a publicat in Monitorul Oficial?Am citit pe aici despre aceasta lege dar presupun ca trebuie sa fie publicist ca sa fie valabila
De asemenea e important pentru mine sa stiu daca pot folosi legea asta in conditiile in care am mai avut o casa veche,pe care am vandut-o anul trecut,la o valoare nici jumate din cat am acum datoria.Casa a fost tot pe numele sotului,am facut succesiunea si am vandut-o in aceasi zi.
Va rog foarte mult sa ma ajutati!Sunt disperata!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 22:04, 9 Ianuarie 2018
Legea falimentului personal a intrat în vigoare de la 01-ianuarie-2018.
Totuși nu se poate aplica. A apărut ceva neconcordant. Parca tot pe Acest site am citit de jum de ora despre asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)